Rough week voor Wall Street

De tech-zware Nasdaq Composite index zakte 47,74 tot 1,423.19. De Dow Jones Industrial Average daalde 140,40 te sluiten op 8,235.81, een daling van 14,3 procent voor de week. Voor de week, de Nasdaq verloor 16,1 procent en de Dow daalde 14,3 procent.

Afgezien van een paar positieve schommelingen in de markt – laatste uur van het kopen en korte intermezzo vrijdag met Dow winsten van woensdag – investeerders zijn grotendeels gedumpt aandelen, omdat de markten heropend naar aanleiding van de 11 september terreur aanslagen op het World Trade Center en het Pentagon.

Hoewel de markt sell-off is op gelijke voet met historische reacties op de ramp, dat is een schrale troost voor beleggers die hebben gezien hun portefeuilles gedecimeerd deze week. Het was de slechtste wekelijkse prestaties voor de Dow sinds Duitsland België en Frankrijk binnenvielen mei 1940, en de Nasdaq de zwakste sinds april 2000.

Voorspelbaar, hebben de luchtvaartmaatschappij, media en verzekeringssector een grote hit deze week genomen, en de technologiesector is niet immuun geweest. Tech bellwethers zoals Dell Computer, Applied Materials en Cisco Systems hebben allemaal last dalingen topping 12 procent. Online reisorganisaties zoals Priceline.com en Expedia hebben veel erger verging. Andere sectoren die haperde

• De website server software-index daalde meer dan 10 procent van deze week. Veel software-bedrijven hebben “back-end geladen quarters”, wat betekent dat ze de neiging om de meeste van hun deals te sluiten aan het einde van het kwartaal. Met bedrijven het hele land vrijwel tot stilstand komen in het midden van september, bedrijven zoals i2 Technologies en zijn rivalen hebben weinig kans om hun wijken te maken.

• De website opslag index verloor minstens 9 procent deze week. Die daling is in tegenstelling tot wat veel analisten hadden voorspeld. Als er iets, het World Trade Center ramp toonde het belang van het opslaan van gegevens op een netwerk in plaats van op één centrale locatie. Maar opslag gigantische EMC zei donderdag dat het meer dan 2.000 banen zouden elimineren en waarschijnlijk melding van een derde kwartaal het verlies.

• De website PC-hardware-index daalde meer dan 11 procent van deze week. EMC’s winstwaarschuwing werd gezien als een voorbode van wat komen gaat voor de meeste hardware bedrijven zoals IBM, Hewlett-Packard, Sun Microsystems, Compaq Computer, Apple Computer en Dell. “We verwachten dat zowat elk bedrijf in de computer hardware en storage-industrie in het licht van de verwachtingen zal komen,” zei Bear Stearns-analist Andrew Neff.

Lehman analist Dan Niles voorspelt dat de verkoop PC-eenheid 5 procent zal dalen in 2001 en groeien slechts 7 procent in 2002. Hij eerder voorspelde vlakke omzet in 2001 en 12 procent groei in 2002.

Hurkte neer; Het grootste probleem van de markten en de economie is dat de vraag naar goederen, technologie en de voorraden heeft tuimelde.

Beleggers en consumenten leggen laag, zeiden analisten. Laat donderdag, President Bush gewaarschuwd voor een langdurige oorlog tegen het terrorisme in de nasleep van de aanslagen van vorige week dat het World Trade Center verwoest en een deel van het Pentagon, het doden van een geschatte 6.000.

Markten zijn sterk gericht op de oorlog prospects, “zei BMO Nesbitt Burns analist Russell Sheldon in een research note vrijdag.” Houd de luiken zeillatten naar beneden.

Wat de markten nu doen hangt grotendeels af van welke politieke bewegingen Bush maakt en welke economische stimulans kan worden verstrekt door de Federal Reserve en de overheid.

Wolk, Michael Dell neemt voorzitter zitting in VMware boord; Virtualization; VMware bolsters vSphere, updates Horizon, Workspace ONE producten, opslag, Opslag ziet er naar binnen: actie van vandaag is in de server, niet op de SAN, Storage; EMC Q2 verkoop flat vooruit Dell fusie stemming

We zullen niet proberen te voorspellen wat er kan niet worden verwacht, zoals de aard en de frequentie van eventuele verdere terreur aanslagen op de Verenigde Staten, “zei Merrill Lynch strateeg Christine Callies.

Analisten zijn het erover eens dat de terreur aanslagen van de Amerikaanse economie in een recessie, iets wat al een mogelijkheid voor de ramp verwoest wat vertrouwen van de consument had achtergelaten was hebben stootte.

Hoewel de Federal Reserve snel gereageerd af te wenden de inflatie, de rente met 50 basispunten maandag, en wordt op grote schaal zal naar verwachting dit opnieuw doen, economen zeggen dat er niet veel hoop dat dergelijke maatregelen af ​​te wenden een recessie.

De wereldwijde recessie verdiept, met ontslagen montage, “zei Bear Stearns-analist David Malpass.

Kleine overwinningen;? Malpass ‘outlook is een ommekeer van maandag. Amerika juichte de heropening van de beurs als New York politieagenten en brandweerlieden belde de opening bel voor een van de meest verwachte trading dagen in de geschiedenis.

De openstelling van de markt werd gezien als een klein wonder, omdat het feilloos over geplaveide-samen telefoon en data lijnen bediend, zoals veel van de infrastructuur en de technologie van Wall Street werd vernietigd in de aanslagen van 11 september.

Analisten verwachtten een sell-off maandag en heb er een, maar ze bleven optimistisch, want er was niet veel paniek. Echter, de hoop amid vraagt ​​om een ​​patriottische rally en het terugkopen van aandelen verdampt als de belangrijkste indexen de hele week slipte.

Hoewel paniekverkopen, het worst-case scenario, bleef uit, zo ook de rally die een grassroots e-mail campagne had geprobeerd aan te wakkeren. Berichten drong er bij beleggers niet in te korte luchtvaartmaatschappijen en andere bestanden ervoor te tuimelen in de nasleep van de aanval, en in plaats daarvan om grote brokken van aandelen te kopen als een soort van ‘oorlog bond. ”

In plaats daarvan hebben beleggers een middenweg volgden, kalm te verkopen en soms opportunity scouting. Collectieve inkoop van eigen aandelen kan hebben bijgedragen ondersteunen van de markten, als de technologie bedrijven, waaronder BEA Systems, Cisco Systems, DoubleClick, Intel en Siebel Systems aangekondigd dat ze grote brokken van hun eigen voorraad zou kopen.

Tech tuimelt; Die inkoop van eigen aandelen uit tech leiders hebben niet veel meer dan geven wat psychologische balsem voor de sector gedaan. Na de terroristische aanslag, analisten begon waarschuwing over zwakke kwartalen van software bedrijven en anderen.

Wijdverbreide pessimisme omtrent de prestaties september en onzekere vooruitzichten december gegrond is, en zal waarschijnlijk bedrijven aan te moedigen deal activiteit uit te stellen in het volgende kwartaal “, schreef JP Morgan analist Chris Galvin.” Het verwijderen van een week van de activiteit in september is vooral hard op enterprise software bedrijven , die doorgaans kan ervaren 40 tot 60 procent van de omzet in de laatste maand van het kwartaal en meestal te beschrijven (het derde kwartaal) als hun back-end loaded kwartaal van een boekjaar.

Het is niet alleen de grote namen die zal worden gekwetst, de crisis kan “haast een shakeout dat al zou gebeuren in de software-industrie”, aldus Needham-analist Richard Davis.

Davis zei bedrijven “die niet in staat om geld te verdienen of die bewezen hebben ervaren fors lagere sequentiële omzet” niet in staat zijn om het te maken door de recessie, markeren BroadVision, Ariba, Commerce One, Vignette, Vitria en i2 als voorbeelden.

Analisten hadden aanvankelijk gehoopt dat de opslag sector niet zo veel zou worden geraakt door de tragedie. Sterker nog, sommige gespeculeerd dat de crisis zou kunnen helpen die markt, aangezien zij de noodzaak van een back-up van belangrijke materialen zou hebben versterkt.

Dit is een trieste herinnering dat de opslag is strategisch, “Morgan Stanley-analist Gillian Munson schreef eerder deze week.” Wij denken dat er veel nadruk zal liggen op een sterke systemen leveranciers en back-up.

Maar EMC’s winstwaarschuwing en ontslag aankondiging stormde die hoop. Goldman Sachs-analist Laura Conigliaro al verlaagd schattingen van EMC voor de aankondiging van het bedrijf “, gebaseerd op de overtuiging dat, zelfs vóór de gebeurtenissen van 11 september, de meeste technologiebedrijven waren al waarschijnlijk het bijhouden van onder de verwachtingen” voor het derde kwartaal.

problemen EMC’s tonen aan dat de terreur aanslagen gaan een rimpel effect op de technologie bedrijven.

Afgezien van draadloze voorraden, die goed deze week deed, geen tech sector ontstaan ​​ongedeerd. Online reisorganisaties Priceline.com, Expedia en Travelocity alle tuimelde omdat het voor de hand dat de Amerikanen weg van vliegreizen voor een tijdje zou verlegen geworden.

Wij hebben geen mogelijkheid om te voorspellen wanneer de reiziger vertrouwen zal terugkeren “, aldus Bailey Dalton, een analist bij C.E. Unterberg Towbin.

Personeel schrijver Sergio Non bijgedragen aan dit verslag;. Talk van oorlog en winstwaarschuwingen van technologiebedrijven verdween net over de aandelenmarkten voor de vijfde opeenvolgende dag vrijdag, waardoor een uitroepteken op wat een afschuwelijke week voor Wall Street is geweest.

De tech-zware Nasdaq Composite index zakte 47,74 tot 1,423.19. De Dow Jones Industrial Average daalde 140,40 te sluiten op 8,235.81, een daling van 14,3 procent voor de week. Voor de week, de Nasdaq verloor 16,1 procent en de Dow daalde 14,3 procent.

Afgezien van een paar positieve schommelingen in de markt – laatste uur van het kopen en korte intermezzo vrijdag met Dow winsten van woensdag – investeerders zijn grotendeels gedumpt aandelen, omdat de markten heropend naar aanleiding van de 11 september terreur aanslagen op het World Trade Center en het Pentagon.

Hoewel de markt sell-off is op gelijke voet met historische reacties op de ramp, dat is een schrale troost voor beleggers die hebben gezien hun portefeuilles gedecimeerd deze week. Het was de slechtste wekelijkse prestaties voor de Dow sinds Duitsland België en Frankrijk binnenvielen mei 1940, en de Nasdaq de zwakste sinds april 2000.

Voorspelbaar, hebben de luchtvaartmaatschappij, media en verzekeringssector een grote hit deze week genomen, en de technologiesector is niet immuun geweest. Tech bellwethers zoals Dell Computer, Applied Materials en Cisco Systems hebben allemaal last dalingen topping 12 procent. Online reisorganisaties zoals Priceline.com en Expedia hebben veel erger verging. Andere sectoren die haperde

• De website server software-index daalde meer dan 10 procent van deze week. Veel software-bedrijven hebben “back-end geladen quarters”, wat betekent dat ze de neiging om de meeste van hun deals te sluiten aan het einde van het kwartaal. Met bedrijven het hele land vrijwel tot stilstand komen in het midden van september, bedrijven zoals i2 Technologies en zijn rivalen hebben weinig kans om hun wijken te maken.

• De website opslag index verloor minstens 9 procent deze week. Die daling is in tegenstelling tot wat veel analisten hadden voorspeld. Als er iets, het World Trade Center ramp toonde het belang van het opslaan van gegevens op een netwerk in plaats van op één centrale locatie. Maar opslag gigantische EMC zei donderdag dat het meer dan 2.000 banen zouden elimineren en waarschijnlijk melding van een derde kwartaal het verlies.

• De website PC-hardware-index daalde meer dan 11 procent van deze week. EMC’s winstwaarschuwing werd gezien als een voorbode van wat komen gaat voor de meeste hardware bedrijven zoals IBM, Hewlett-Packard, Sun Microsystems, Compaq Computer, Apple Computer en Dell. “We verwachten dat zowat elk bedrijf in de computer hardware en storage-industrie in het licht van de verwachtingen zal komen,” zei Bear Stearns-analist Andrew Neff.

Lehman analist Dan Niles voorspelt dat de verkoop PC-eenheid 5 procent zal dalen in 2001 en groeien slechts 7 procent in 2002. Hij eerder voorspelde vlakke omzet in 2001 en 12 procent groei in 2002.

Hurkte neer; Het grootste probleem van de markten en de economie is dat de vraag naar goederen, technologie en de voorraden heeft tuimelde.

Beleggers en consumenten leggen laag, zeiden analisten. Laat donderdag, President Bush gewaarschuwd voor een langdurige oorlog tegen het terrorisme in de nasleep van de aanslagen van vorige week dat het World Trade Center verwoest en een deel van het Pentagon, het doden van een geschatte 6.000.

Markten zijn sterk gericht op de oorlog prospects, “zei BMO Nesbitt Burns analist Russell Sheldon in een research note vrijdag.” Houd de luiken zeillatten naar beneden.

Wat de markten nu doen hangt grotendeels af van welke politieke bewegingen Bush maakt en welke economische stimulans kan worden verstrekt door de Federal Reserve en de overheid.

We zullen niet proberen te voorspellen wat er kan niet worden verwacht, zoals de aard en de frequentie van eventuele verdere terreur aanslagen op de Verenigde Staten, “zei Merrill Lynch strateeg Christine Callies.

Analisten zijn het erover eens dat de terreur aanslagen van de Amerikaanse economie in een recessie, iets wat al een mogelijkheid voor de ramp verwoest wat vertrouwen van de consument had achtergelaten was hebben stootte.

Hoewel de Federal Reserve snel gereageerd af te wenden de inflatie, de rente met 50 basispunten maandag, en wordt op grote schaal zal naar verwachting dit opnieuw doen, economen zeggen dat er niet veel hoop dat dergelijke maatregelen af ​​te wenden een recessie.

De wereldwijde recessie verdiept, met ontslagen montage, “zei Bear Stearns-analist David Malpass.

Kleine overwinningen;? Malpass ‘outlook is een ommekeer van maandag. Amerika juichte de heropening van de beurs als New York politieagenten en brandweerlieden belde de opening bel voor een van de meest verwachte trading dagen in de geschiedenis.

De openstelling van de markt werd gezien als een klein wonder, omdat het feilloos over geplaveide-samen telefoon en data lijnen bediend, zoals veel van de infrastructuur en de technologie van Wall Street werd vernietigd in de aanslagen van 11 september.

Analisten verwachtten een sell-off maandag en heb er een, maar ze bleven optimistisch, want er was niet veel paniek. Echter, de hoop amid vraagt ​​om een ​​patriottische rally en het terugkopen van aandelen verdampt als de belangrijkste indexen de hele week slipte.

Hoewel paniekverkopen, het worst-case scenario, bleef uit, zo ook de rally die een grassroots e-mail campagne had geprobeerd aan te wakkeren. Berichten drong er bij beleggers niet in te korte luchtvaartmaatschappijen en andere bestanden ervoor te tuimelen in de nasleep van de aanval, en in plaats daarvan om grote brokken van aandelen te kopen als een soort van ‘oorlog bond. ”

In plaats daarvan hebben beleggers een middenweg volgden, kalm te verkopen en soms opportunity scouting. Collectieve inkoop van eigen aandelen kan hebben bijgedragen ondersteunen van de markten, als de technologie bedrijven, waaronder BEA Systems, Cisco Systems, DoubleClick, Intel en Siebel Systems aangekondigd dat ze grote brokken van hun eigen voorraad zou kopen.

Tech tuimelt; Die inkoop van eigen aandelen uit tech leiders hebben niet veel meer dan geven wat psychologische balsem voor de sector gedaan. Na de terroristische aanslag, analisten begon waarschuwing over zwakke kwartalen van software bedrijven en anderen.

Wijdverbreide pessimisme omtrent de prestaties september en onzekere vooruitzichten december gegrond is, en zal waarschijnlijk bedrijven aan te moedigen deal activiteit uit te stellen in het volgende kwartaal “, schreef JP Morgan analist Chris Galvin.” Het verwijderen van een week van de activiteit in september is vooral hard op enterprise software bedrijven , die doorgaans kan ervaren 40 tot 60 procent van de omzet in de laatste maand van het kwartaal en meestal te beschrijven (het derde kwartaal) als hun back-end loaded kwartaal van een boekjaar.

Het is niet alleen de grote namen die zal worden gekwetst, de crisis kan “haast een shakeout dat al zou gebeuren in de software-industrie”, aldus Needham-analist Richard Davis.

Davis zei bedrijven “die niet in staat om geld te verdienen of die bewezen hebben ervaren fors lagere sequentiële omzet” niet in staat zijn om het te maken door de recessie, markeren BroadVision, Ariba, Commerce One, Vignette, Vitria en i2 als voorbeelden.

Analisten hadden aanvankelijk gehoopt dat de opslag sector niet zo veel zou worden geraakt door de tragedie. Sterker nog, sommige gespeculeerd dat de crisis zou kunnen helpen die markt, aangezien zij de noodzaak van een back-up van belangrijke materialen zou hebben versterkt.

Dit is een trieste herinnering dat de opslag is strategisch, “Morgan Stanley-analist Gillian Munson schreef eerder deze week.” Wij denken dat er veel nadruk zal liggen op een sterke systemen leveranciers en back-up.

Maar EMC’s winstwaarschuwing en ontslag aankondiging stormde die hoop. Goldman Sachs-analist Laura Conigliaro al verlaagd schattingen van EMC voor de aankondiging van het bedrijf “, gebaseerd op de overtuiging dat, zelfs vóór de gebeurtenissen van 11 september, de meeste technologiebedrijven waren al waarschijnlijk het bijhouden van onder de verwachtingen” voor het derde kwartaal.

problemen EMC’s tonen aan dat de terreur aanslagen gaan een rimpel effect op de technologie bedrijven.

Afgezien van draadloze voorraden, die goed deze week deed, geen tech sector ontstaan ​​ongedeerd. Online reisorganisaties Priceline.com, Expedia en Travelocity alle tuimelde omdat het voor de hand dat de Amerikanen weg van vliegreizen voor een tijdje zou verlegen geworden.

Wij hebben geen mogelijkheid om te voorspellen wanneer de reiziger vertrouwen zal terugkeren “, aldus Bailey Dalton, een analist bij C.E. Unterberg Towbin.

Personeel schrijver Sergio Non bijgedragen aan dit rapport.

Michael Dell neemt voorzitter zitting in VMware boord

VMware vSphere versterkt, actualiseert Horizon, Workspace ONE producten

Opslag ziet er naar binnen: actie van vandaag is in de server, niet op de SAN

EMC Q2 verkoop platte voorsprong op Dell fusie stemming