RFID interoperabiliteit nog steeds problematisch

Industrie-experts bij de RFID-Connect Asia conferentie bespreken de mogelijkheden van de onlangs vrijgegeven EPCglobal tweede generatie standaard vastgesteld door meer dan 60 spelers uit de sector, met inbegrip van Azië Smart Tag, Pepsi-Cola, STMicroelectronics en Tesco.

Basis van UHF signalen, de tweede generatie standaard zorgt ervoor dat RFID (radio frequency identification) labels en lezers wereldwijd werken. De standaard werd uitgebracht in december en is voor de certificering voorgelegd aan de International Organization for Standardization (ISO).

Volgens de industrie watchers, is het ontbreken van een wereldwijde standaard voor RFID resulteerde in interoperabiliteit en een technologie die is nog te duur te verwerven.

Tan Jin Binnenkort, uitvoerend directeur van EPCglobal Singapore, zei in zijn openingstoespraak dinsdag op de tweedaagse conferentie die de nieuwe specificatie producten van verschillende fabrikanten in staat zal stellen om samen te werken en op hun beurt zorgen voor een hoge mate van nauwkeurigheid van de gegevens.

Momenteel zijn er problemen van nauwkeurigheid bij het scannen van een RFID-tag met behulp van een lezer die wordt vervaardigd door een ander bedrijf, zei hij.

De royalty-free standaard zal toestaan-tags te lezen naadloos in verschillende landen, zolang ze vallen tussen de 860MHz en 930MHz UHF-band, zei Tan. Zonder wereldwijde standaard, naties nog wisselende frequentiebanden voor het gebruik van RFID toewijzen. Dit kan leiden tot problemen bij het lezen van tags die afkomstig zijn uit een vreemd land, merkte hij op.

EPCglobal, een not-for-profit brancheorganisatie, onlangs gesloten tests om te bepalen of er data degradatie wanneer labels die op verschillende frequenties worden gelezen. De resultaten van de studie zal later dit jaar worden uitgebracht, zei Tan.

De tweede-generatie-protocol zal ook helpen bij het ophalen van informatie over een gecodeerde product via het internet, het oplossen van het probleem van de gegevens knijpen in beperkte 96-bit opslagcapaciteit van een RFID-tag.

“Je hoeft alleen maar tot 13-cijfers het serienummer van het product op te slaan op de tag”, aldus Tan. Een lezer scant de tag en stuurt het serienummer naar het back-end systeem. Het systeem dan toegang automatisch het internet om meer informatie over het product, op te halen, zoals de vervaldatum en de plaats van productie.

Tan zei dat hij optimistisch is de tweede generatie standaard zal op grote schaal door de industrie, die een belangrijke factor in de verdere waardoor de kosten van de RFID-implementatie zou worden aangenomen.

Eileen Yu van deze website Asia gemeld uit Singapore.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer