Retail haat-liefdeverhouding met mobiele-apparaat uitgerust klanten

Er is een interessant stukje informatie verscholen in de markt reseatch onderneming voorzien ‘s nieuwste Mobile Satisfaction Index.

Nee, het is niet het feit dat Amazon blijft digitale verkoopkanalen domineren – u waarschijnlijk wist dat al. (Even terzijde, ik onthouden van het gebruik van de vreselijke term “e-tail.” Nee, ik zal het niet doen. Je kunt me niet te maken.)

En het is niet het feit dat het winkelend publiek op zoek naar de “mobiele retail-ervaring ‘te verbeteren, omdat, nou ja, natuurlijk – de nieuwe technologie beter als het rijpt krijgt.

Nee, de meest interessante bit in dit korte verslag is de trend dat winkeliers willen “showrooming ‘noemen – dat wil zeggen, scoping een product in persoon, dan online te kopen – meestal minder – van een rivaal, met behulp van een mobiel apparaat. Vaak gebeurt dit vanuit de brick-and-mortar winkel zelf. (Voor zover schroeven van een onderneming in de loop gaat, is het niet meer flagrante dan dit.)

Maar je kunt niet de schuld van het winkelend publiek – ze doen wat ze stimulansen om te doen. En de prikkel van een online retailer is dat het vaak goedkoper, handiger en minder van een gedoe dan omgaan met de vaak slechte of ontbrekende dienst te vinden in vele grote doos winkels. (Circuit City of Best Buy, anyone?) Het vermogen om te rijden of lopen een mijl en zet je poten op het product is gewoon kers op de taart.

ForeSee’s statistieken bieden een aantal granulariteit aan hoe wijdverbreid deze trend is.

Het bleek dat tijdens de 2012 vakantieseizoen

Dit biedt zowel kansen en risico’s, zegt te voorzien.

“Retailers moeten hun klanten even goed te gaan door alle kanalen, met name via mobiele sites en apps, of het risico klanten en omzet te verliezen aan concurrenten die een betere baan van hun behoeften doen,” zei verslag co-auteur Eric Feinberg.

Vertaling: mobiele apparaten, zodat de consument het speelveld direct level. Retailers kunnen niet langer hopen dat ze niet een vergelijking te winkelen als gevolg van afstand, overlast of andere dergelijke factor.

Mensen zijn zeker gebruik van mobiele apparaten vaker als ze winkelen.

Volgens te voorzien

Bijna 70 procent van de shoppers gebruik van een mobiele telefoon terwijl in een winkel, 62 procent van het winkelend publiek toegankelijk op de website of app van de winkel waarin ze stonden; 37 procent van het winkelend publiek toegankelijk op de website of app van een concurrent naar de winkel waar ze stonden.

De retail-koning van mobiel? Amazon, natuurlijk, met Apple en QVC sluiten achter.

Hier is een kijkje bij enkele van de ranglijst, gerangschikt volgens het bedrijf de tevredenheid index score

Dit zelf is interessant. Amazon staat bovenaan de lijst, maar het heeft er alle prikkel om haar online platform eenvoudig te gebruiken maken, dat doet Newegg. Apple en Victoria’s Secret, natuurlijk, hebben een tweeledige aanpak en zijn niet bezorgd over het gebruik van hun winkels om showroom voor hun eigen websites, omdat ze een sterke controle over hun producten. En Barnes & Noble wordt zorgvuldig betreden – de brick-and-mortar footprint is afgenomen, maar het moet om ervoor te zorgen dat niet de klanten overhandigen aan Amazon als mensen verhuizen naar digitale boeken te kopen.

Wat kunnen retailers te nemen van dit alles? Dat mensen niet het gevoel vreemd over het kopen van online, zelfs via hun mobiele telefoon, als het gemakkelijk en intuïtief. Maar ze willen nog steeds iets te raken.

Shoppers vinden desktop en mobiel winkelen ervaringen vergelijkbaar;. 57 procent van hen naar de website van de retailer als een eerste stap om te winkelen,. Toch is slechts 6 procent van hen te bezoeken mobiele aanbod van de retailer als een eerste stap om te winkelen.

85 – Amazon.com, 83 – Apple, QVC, 80 – Newegg, Victoria’s Secret, 79 – Barnes & Noble, Footlocker, HSN, Costco, 78 – HP, Kohl’s, SportsmansGuide.com, Best Buy, 77 – Buy.com, JC Penney, Macy’s, One King’s Lane, Staples, Target, Walmart, 75 – Gilt.com; 74 – Overstock, RueLaLa, Sears

Foto: Michael Senchuk / Flickr

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen; MKB; GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP, E-Commerce; PayPal breidt samenwerking met MasterCard

GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP

PayPal breidt samenwerking met MasterCard