Research In Motion tot 2000 werknemers te snijden

Research In Motion (RIM) heeft gezegd dat het zal ontslaan 2000 werknemers omdat het worstelt om een ​​leegte navigeren in haar product line-up en de lage verkoop.

Wanneer de lay-offs zijn voltooid, zal RIM ongeveer 17.000 medewerkers wereldwijd hebben. Het bedrijf zei dat het een lading in het fiscale tweede kwartaal zal nemen, en de exacte cijfers zullen worden verstrekt wanneer RIM rapporteert haar inkomsten op 15 september.

Samen met de lay-offs, is RIM schuifelen haar executive suite. Ten eerste, Don Morrison, RIM’s chief operating officer, die momenteel op medisch verlof, met pensioen zal gaan. Thorsten Heins zal chief operating officer voor het product en de verkoop te worden. In een notendop, alle product engineering – hardware en software – zullen worden geconsolideerd in het kader van Thorsten.

Patrick Spence zal managing director van de wereldwijde verkoop en regionale marketing. Spence zal naar Heins melden.

Onder andere key management functies bij RIM

Over het algemeen zijn deze bewegingen ontworpen om RIM helpen om “te creëren een betere afstemming van de organisatie ‘en’ activiteiten te stroomlijnen om het bedrijf beter te positioneren voor toekomstige groei en winstgevendheid”. Echter, RIM moet op het bord met de nieuwe producten meer dan wat dan ook te krijgen. RIM heeft een hit apparaat, meer dan kostenbesparende beweegt.

RIM co-CEO Jim Balsillie en Mike Lazaridis nam wat warmte van de aandeelhouders eerder deze maand tijdens de jaarlijkse vergadering van de vennootschap. De co-CEO’s gesproken up RIM’s nieuwe BlackBerry OS 7.0-apparaten en het bedrijf de volgende grote productlanceringen. Het probleem is dat deze apparaten zijn de warm-up act voor de zogenaamde “superphones” aangedreven door de QNX besturingssysteem.

Sommige analisten zijn vraagtekens bij de leiding van Balsillie en Lazaridis, en hebben opgemerkt dat RIM heeft gemist belangrijke buigpunten in de smartphone-industrie. In het bijzonder, heeft RIM worstelde met de software-integratie met de hardware. In de tussentijd, RIM’s marktaandeel in de smartphone-industrie blijft eroderen.

Deze kostenbesparende inspanningen zijn ontworpen om te helpen RIM houdt het fort totdat haar nieuwe producten sap groei. Tenminste, dat is het plan van Balsillie en Lazaridis.

RIM is een aantal acquisities beter concurreren op de voorzijde software gemaakt. Bijvoorbeeld, RIM overgenomen JayCut vorige week. En vorig jaar, RIM overgenomen The Astonishing Tribe, een user interface optimalisatie bedrijf. Vóór die aankoop, RIM kocht Torch Mobile en QNX. Zet hem op en RIM is serieus over software, maar het is onduidelijk of het bedrijf hardware, software en de noodzakelijke integratie tussen kunnen beheersen. Balsillie heeft betoogd dat de volgende golf van RIM producten van het bedrijf wordt opgezet voor de komende tien jaar, maar sceptici in overvloed.

Via de website van US

BlackBerry DTEK50 niet in slaagt om de veiligheid lat hoger

Robin Bienfait zal verantwoordelijk zijn voor de bedrijfseenheid RIM’s worden – ze is al RIM’s CIO gericht op het BlackBerry-operaties, customer service en corporate IT, David Yach, CTO van software, zal zich richten op RIM’s developer relations en applicatie-ecosysteem, en, Jim Rowan zal chief zijn operating officer van de operaties, en zich richten op de productie, supply chain en reparatie – Rowan en CFO Brian Bidulka zal toezien op RIM’s huidige kostenbesparende inspanningen.

‘Quadrooter’ gebreken van invloed zijn meer dan 900 miljoen Android-telefoons

BlackBerry maakt zijn Hub software beschikbaar op Android-apparaten

BlackBerry ‘verbeterd’ crypto brengt dezelfde veiligheid, minder vertrouwen

Veiligheid, BlackBerry’s DTEK50 niet in slaagt om de veiligheid lat, veiligheid, Quadrooter ‘gebreken van invloed zijn meer dan 900 miljoen Android-telefoons, mobiliteit; BlackBerry maakt zijn Hub software beschikbaar op Android-apparaten, veiligheid, BlackBerry’s’ verbeterd ‘crypto brengt dezelfde veiligheid, minder vertrouwen