Rackspace is gericht op AWS ‘dedicated instances pricing

De wolk prijsstelling oorlogen zijn in volle gang als Amazon Web Services blijft de prijzen te verlagen, maar Rackspace CTO John Engates wordt het argument dat er een aantal nuances dat sommige van de voordelen teniet te doen.

In een blogpost, Engates zei dat; AWS ‘recente prijsverlagingen voor EC2 speciale gevallen, zijn niet wat ze lijken te zijn. Hij schreef

Amazon Web Services onlangs gehakte de prijs van een product dat hij noemt “. EC2 gewijd instances” Als onderdeel van die beweging, AWS verlaagde haar “gewijd per regio fee” – de extra kosten ten laste van een klant voor elke regio waarin het draait een speciale wolk bijvoorbeeld – met 80 procent, van $ 10 per uur naar $ 2. AWS ook verminderd door kleinere hoeveelheden de kosten van de specifieke gevallen zelf. Maar een lagere prijs per eenheid betekent niet altijd lagere kosten in het algemeen. Evenmin waarde te leveren altijd wanneer men een appels-to-appels vergelijking van de prestaties en ondersteuning acht.

Engates ‘argument is bedoeld om het gesprek te verschuiven van bottom line prijsstelling — een spelletje Amazon en Google kan alleen maar winnen — om een ​​op basis van de waarde en ondersteuning. Rackspace hybride cloud opties zijn meer in lijn met wat andere enterprise giganten als HP, IBM, Verizon en anderen bieden of zullen zijn. Het probleem voor deze zakelijke cloud spelers concurreert met Amazon, dat is niet van plan om de winstmarges te zweten dat alles veel.

Meer; Amazon slashes prijs van toegewijde virtuele servers met 80 procent; Cloud klant winnen chatter escaleert: Nastreven Werkdag; Google zet Amazon Web Services te vechten; Microsoft gaat head-to-head met Amazon Web Services op prijs, cloud VM

Voor deze traditionele cloud hosting en spelers, het spel van plan tegen AWS is om diensten, ondersteuning en beveiliging toonhoogte. Rackspace lijkt te worden met behulp van de waarde playbook omdat het kan worden geperst door de grondstof prijzen.

Engates voegde eraan toe dat EC2 gewijd gevallen zijn niet per se geïsoleerde gevallen. Uiteraard is de boodschap is dat Rackspace dedicated servers kan bieden.

EC2 gewijd gevallen zijn in wezen EC2 cloud instances die worden uitgevoerd op single-tenant hardware gewijd aan een enkele klant account. Ze bieden een aantal voordelen ten opzichte van de naleving norm AWS gevallen voor klanten die niet willen servers delen met andere klanten. Maar ze bieden niet de ware isolement dat klanten op dedicated, blank metaal servers. True dedicated servers bieden superieure prestaties en maatwerk. En, ondanks de recente prijsdalingen op EC2 gewijd gevallen, ze nog meer kosten op een total-cost-for-performance basis doen dan waar dedicated servers.

Rackspace Engates vervolgens bood een aantal prijsvergelijkingen die lopen tegen AWS, waarvan de tarieven voor de regio’s. Rackspace brengt niets in rekening voor de regio’s. U kunt Engates ‘blog post voor de specifieke wiskunde te zien, maar Rackspace stelt dat het uit zal komen ongeveer $ 500 per maand minder voor zeven dedicated servers meer dan zeven AWS gewijd gevallen in één regio.

Voor IT-kopers, de grootste afhaalmaaltijd is dat Rackspace wordt steeds agressiever tegen AWS, maar ook gericht op het gesprek te verschuiven. Wat is onduidelijk is of enterprise kopers let op de nuances die Engates geschetst. Rackspace verhaallijn vs. AWS zal waarschijnlijk worden geëmuleerd door andere cloud-spelers. Kopers moeten hun situatie en behoeften te vergelijken onder verschillende scenario’s en leveranciers.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Executive Guide: De 21ste eeuw datacenter (gratis ebook); Cross-functionele vaardigheden sleutel tot het runnen van datacenters; Open Compute: Heeft het datacenter hebben een open toekomst; Eigenaar van onze eigen datacenter? Waarom zou iemand dat doen, CIO’s vragen

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

De 21e eeuw Data Center