Rackspace huurt technologie directeur voor Azië-Pacific

Hosting en cloud service provider Rackspace heeft Alan Perkins aangesteld als directeur van de technologie en producten voor Azië-Pacific.

In deze nieuw gecreëerde functie zal de IT-veteraan spruiking Rackspace open cloud-standaarden model, ontworpen om vendor lock-in te voorkomen, op de achterkant van de groeiende cloud computing adoptie in de regio.

“Dit is een belangrijk moment voor de ontwikkeling van open cloud-technologie als Australische firma’s af te stemmen op werkelijk flexibele computing-modellen die ervoor zorgt dat zij kunnen uitvoeren met een maximale wendbaarheid in zowel de korte en lange termijn”, aldus Perkins in een verklaring.

Hij zal worden gevestigd in Sydney, waar het bedrijf onlangs opgericht zijn; eerste Australische datacenter.

Perkins eerder al meer dan een decennium met softwareontwikkelaar Altium, en was de CIO er voor zeven jaar. Hij was een finalist voor de IDC Asia-Pacific CIO of the Year Award in 2009.

Perkins heeft meer dan 20 jaar ervaring in systemen analyse en ontwerp.

“In een tijd waarin cloud en hosting beslissingen worden steeds belangrijker voor het bedrijfsleven, het geeft ons enorm veel vertrouwen om te weten dat we iemand van uiteenlopende ervaring Alan’s, leidinggevende vaardigheden hebt, en diepe kennis van de technologie aan boord,” Rackspace Country Manager voor Australië en Nieuw-Zeeland Mark Randall zei in een verklaring.

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen, Data Centers; Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren