Quick Heal: ivd en iOS het nieuwe doelwit van malware

High profile gerichte aanvallen op apparaten die draaien op Apple’s iOS en creatieve Internet of Things (IoT) aanvallen zijn op het hacken agenda, volgens de meest recente kwartaalverslag dreiging van security provider, Quick Heal.

In haar dreigement verslag derde kwartaal [PDF], Quick Heal voorspelt iOS zal de nieuwe doelstelling voor Android malware auteurs en hackers geworden.

“De verwachting is dat Android malware binnenkort zal worden aangepast om invloed iOS-gebruikers als goed, en jailbroken iOS-apparaten zal de eerste golf van doelstellingen voor deze aanvallen zijn”, Quick Heal gezegd.

Onlangs werd de “XcodeGhost” malware te vinden op de Apple App Store en dit is nog maar het begin van dergelijke aanvallen.

In september, werd vastgesteld dat ten minste 39 apps van enkele honderden miljoenen iPad en iPhone-bezitters geïnstalleerd meegeleverd malware.

Gezien de uitdaging om malware verleden Apple’s App Store beoordeling team te krijgen, hackers nam een ​​meer indirecte manier met de XcodeGhost malware, door toevoeging van de malafide code in wat app-ontwikkelaars dacht was de officiële Apple-versie van XCode, Apple’s IDE voor het maken van iOS en Mac OS X apps.

Een andere nieuwe trend die op de bedreigingen, volgens Quick Heal, is in de wearables ruimte.

“Met aangesloten slimme horloges en fitness polsbandjes voortdurend verzamelen van gebruikersgegevens, is het slechts een kwestie van tijd voordat we beveiligingsincidenten teistert deze apparaten als goed,” Quick Heal gezegd.

De door deze apparaten verzamelde gegevens kunnen worden gebruikt tegen gebruikers op verschillende creatieve manieren, en bovendien, kunnen hackers een groter gevoel van paniek te creëren door te verschijnen in kanalen, waar nietsvermoedende gebruikers niet hen zal worden verwacht.

“Dit shock waarde zal leiden tot onmiddellijke terugverdientijd voor sommige aanvallers.”

Quick Heal zei dat met de technologie steeds alomtegenwoordig, en de mensen die meer dan één apparaat, het potentieel voor inbreuken op de beveiliging is hoger dan ooit.

Volgens Intel Beveiliging, worden ivd apparaten net beginnen te worden benut.

vijf jaar retrospectieve verslag van de bewakingsfirma’s, McAfee Labs dreigingsrapport: augustus 2015 vond de verscheidenheid aan apparaten, besturingssystemen en versies zorgt voor een korte termijn weerstand tegen aanvallen, zoals weinigen hebben een voldoende grote geïnstalleerde basis om online aanvallers aan te trekken .

“We dachten allemaal dat dat meer gebruikers, meer data, grotere netwerken, en nog veel meer soorten apparaten en andere doelen, zoals de cloud, in combinatie met meer aanslagen, slimme nieuwe malware, en steeds geavanceerdere acteurs waren het creëren van een perfecte beveiliging storm,” aldus het rapport genoemd.

De meeste van deze voorspellingen uitgekomen. Als er iets, de goedkeuring van cloud computing, ivd-apparaten en mobiele apparaten verplaatst sneller dan we hadden verwacht, onze 2010 voorspelling van 31 miljard-internet aangesloten apparaten in 2020 lijkt nu een onderschatting.

Voor de drie maanden eindigend september 2015, Quick Heal ook gevonden malware op Android platforms blijft een bedreiging blijven, met 220 nieuwe bedreiging families en 148 nieuwe varianten van bestaande Android malware families in het kwartaal ontdekt.

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Ondanks de nieuwe dreiging families, het aantal Android-bedreigingen in het derde kwartaal was 1.205.487 – een forse daling ten opzichte van het tweede kwartaal, toen Quick Heal gevonden 1.526.759 bedreigingen.

Adware en bundleware samen bestond 85 procent van de totale door Quick ontvangen Heal in de maanden juli, augustus en september samples.

In een soortgelijke verhaal voor het Windows-apparaten, het beveiligingsbedrijf zei adware is vooral gevaarlijk voor PC-gebaseerde bedrijfsnetwerken, verwacht malware auteurs om meer geavanceerde methoden gebruiken om netwerken te verhuizen naar het nieuwe jaar te dringen.

Met de Windows-malware detectie aantallen van meer dan 370 miljoen – 137.243.968 monsters werden in juli 2015 alleen – Quick Heal zei wijst hij op de dominantie en de prevalentie van Windows malware over de hele wereld.

Volgens Quick Heal, trojans waren de meest voorkomende bedreiging soort voor Windows-apparaten, met 34 procent van de monsters die-trojan basis.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer