Qualcomm beschuldigd van de exploitatie van de marktpositie in China

Qualcomm wordt onderzocht in China voor naar verluidt overbelading en de exploitatie van zijn marktpositie, die kunnen zien de Amerikaanse chipmaker geconfronteerd met boetes van meer dan US $ 1 miljard.

China’s National Development and Reform Commission (NDRC), zei dat het had klachten van organisaties die Qualcomm citeerde de hogere prijzen voor de Chinese markt in vergelijking met andere markten te ontvangen, volgens een rapport van Reuters woensdag. De klachten leidde tot een onderzoek naar de San Diego gevestigde bedrijf, waarvan de inkomsten genereert uit zowel de chipset verkoop en het gebruik van zijn technologie in smartphones. Deze omvatten royalties krijgt het vanaf het netwerk service providers voor het gebruik van zijn patenten, zelfs als ze niet Qualcomm-chips gebruiken.

“We ontvingen rapporten van relevante verenigingen en bedrijven die Qualcomm misbruik van haar machtspositie op de markt en de kosten discriminerende vergoedingen”, zegt Xu Kunlin, hoofd van de NDRC’s anti-monopolie en de prijs toezicht bureau, vertelde verslaggevers in Peking.

De markt waakhond zei dat het overvallen Qualcomm Beijing hoofdkantoor en Shanghai kantoren in november, en was in contact met betrokken ambtenaren van het bedrijf. Qualcomm woordvoerder Christine Trimble vertelde Reuters werd samen met de autoriteiten in China, waarvan bijna de helft van de totale omzet van het bedrijf draagt.

Volgens het rapport, China Mobile Communications Industry Association had een klacht tegen de chipmaker voor overbelading bedrijven voor het gebruik van zijn patenten.

De Chinese regering had anti-monopolie probes ingeleid tegen de chipmaker november vorig jaar, en de NDRC in december, beweerde dat had “substantieel bewijs verzameld wordt. Tegen Qualcomm De toezichthouder had echter geen details geven over wat deze waren.

Onder China’s anti-monopolie wetgeving, indien schuldig bevonden, Qualcomm geconfronteerd met een boete van 1 tot 10 procent van zijn omzet in het voorgaande jaar. De chipmaker had US $ 12300000000 omzet in China geklokt om zijn recente fiscale jaar, eindigend op september. Voor zijn fiscale eerste kwartaal van 2014; Qualcomm rapporteerde een nettowinst van US $ 1880000000, met een winst van US $ 1,09 per aandeel.

NDRC zei dat het was ook in gesprek met een andere Amerikaanse tech leverancier, InterDigital, in een aparte anti-monopolie onderzoek over een mogelijke schikking. Het bedrijf bezit een patent voor draadloze apparaten en netwerken.

Volgens Reuters zou elke schikking waarschijnlijk ook boetes evenals overeenkomsten octrooi-licentiekosten te verlagen voor consumenten in China.

Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s

Visie en neurale netwerken te rijden vraag naar krachtigere chips

Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics

Processors; Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s, processors, Visie en neurale netwerken te rijden vraag naar krachtigere chips; Data Centers; Nvidia lanceert virtuele GPU bewaking, analyse, hardware, AMD slaat terug tegen Intel dominantie met Zen

AMD slaat terug tegen Intel dominantie met Zen