Qihoo 360, Google bijna partnership deal, bedreigende Baidu

Chinese internetbedrijf Qihoo 360 Technologie en Google zijn naar verluidt bijna een partnerschap dat de huidige Chinese zoekmachine Baidu zittende zou kunnen bedreigen. Qihoo bevestigd door de website over het bestaan ​​van de tie-up, maar niet verder uit te werken.

Een Bloomberg rapport eerder deze week geciteerde analist Wedge Partners die zei Qihoo’s samenwerking met Google China zal waarschijnlijk beginnen bij het begin van 2013. Qihoo CEO Zhou Hongyi eerder opgemerkt dat het bedrijf open voor samenwerking met andere spelers zoals Google, Microsoft en Sougou .

Een apart verslag van nieuwssite Barrons aangehaald ABR Investment Strategy, die ook van mening dat de Qihoo-Google samenwerking binnenkort zal gebeuren. ABR zei: “We zijn het verhogen van onze 2013 ramingen zoeken opbrengst van US $ 62.000.000 tot US $ 90.000.000, gedreven door eerder dan verwacht Google partnerschap.”

Wanneer gecontacteerd door de website Asia, Qihoo zei: “Qihoo kan alleen het bestaan ​​van het partnerschap te bevestigen als het bedrijf is niet in de positie om gedetailleerde informatie van het partnerschap op dit moment bekend te maken.”

Het rapport Barrons haalde ook Citigroup analisten Lee Muzhi en Ravi Sarathy die opmerkt dat de Qihoo-Google deal is slecht voor Google. Zij herhaalden hun verkopen score van Baidu in het licht van de “gelde Qihoo in search en zijn alliantie met Google Adwords”.

Als de deal doorgaat, zal het niet de eerste keer dat Qihoo is een samenwerkingsverband aangegaan Google zijn. Voorheen werd met behulp van Google’s search dienst in de browser, maar, vervangen door die met de hare; zoeken.

Qihoo had zich gevestigd in de beveiligingssoftware ruimte, maar uitgebreid naar andere internetdiensten zoals browser en het meest recent; zoeken in augustus vorig jaar.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

Adobe reanimeert NPAPI Flash voor Linux na 4 jaar stasis

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Developer, Google koopt Apigee voor $ 625.000.000, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel; Veiligheid; Adobe reanimeert NPAPI Flash voor Linux na 4-jaar stasis