Openbare orde aids tech innovatie, maar geen zilveren kogel

Agressieve stimuleringsmaatregelen van de overheid om de inheemse technologie creatie aansporen hebben geholpen markten zoals China, maar inlands innovatie kan niet alleen worden gekoppeld aan het overheidsbeleid. De keerzijde is dat zonder een pro-local kader IT-beleid, zullen bedrijven naar het buitenland kijken naar hun business te laten groeien, analisten gezegd.

China, ‘s werelds meest bevolkte natie, heeft een geschiedenis van ten gunste van binnenlandse producten en diensten via buitenlandse merken gehad. In 2006 heeft de Chinese regering onthulde een wetenschap en technologie masterplan tot en met 2020, waar de leidraad voor de investeringen was “binnenlandse innovatie”.

Volgens een document gehost op de Amerikaanse Kamer van Koophandel website, een van de doelstellingen van de gedetailleerde strategisch plan: de bruto-uitgaven van China op R & D (onderzoek en ontwikkeling) in 2006 stijgen van 1,3 procent van het BBP (bruto binnenlands product) naar 2,5 procent in 2020, en de totale afhankelijkheid van buitenlandse technologie te verminderen tot minder dan 30 procent, van een geschatte 60 procent in 2006. het land ook gericht te behoren tot de top vijf in de wereld in 2020, voor het aantal octrooien en academische papers uit inboorlingen.

Na de lancering van het masterplan, werden maatregelen genomen om ervoor te zorgen overheidsinstanties besteed meer aandacht aan lokaal ontwikkelde technologieën, zoals de oprichting van een nationaal product catalogus tot overheidsopdrachten te begeleiden. In juni van dit jaar, echter, het Chinese ministerie van Financiën heeft een U-bocht door plassen drie maatregelen die aanbesteding publieke sector zou delink met inheemse innovatie.

Volgens Leo Wang, business analist bij China Market Research Group (CMR), de Chinese overheid heeft een “sterke ondersteuning van het beleid” voor de IT-sector. Afgezien van overheidsopdrachten, er zijn beleid rond belastingen, huur van kantoorruimte, verblijfsvergunning, evenals lokale overheid leningen aan de ontwikkeling van de inheemse innovatie aan te moedigen.

De laatste stap van de Chinese regering, merkte hij op in een e-mail, dient niet te worden opgevat als stopzetting van de steun voor de inheemse innovatie, maar een poging om van eigen bodem producten en diensten in “een meer effectieve manier” aan te moedigen.

Wang verklaarde: “Het probleem met de vorige inkoopbeleid is dat alleen merken die sterke relaties met de overheid echt geprofiteerd had Dus, als er iets, de Chinese innovatie zal blijven om sterker te worden [met deze ontwikkeling en] het zal meer op worden gebaseerd. praktische toepassingen.”

Hij voegde eraan toe dat de verhuizing geeft de Chinese overheid meer geïnteresseerd is in het hebben van een open en gezonde ICT-markt, dat is “zeker goed nieuws” voor buitenlandse IT-leveranciers en zal dienen om lokale bedrijven te versterken ook.

Bryan Wang, vice-president en principal analyst bij Forrester Research, merkte op dat het beleid rond de inheemse innovatie zijn gemaakt om China’s patent eigendom te stimuleren. Zo is het aantal geregistreerde patenten is een KPI (key performance indicator) van het ministerie van Wetenschap, noemde hij in een e-mail te sturen naar de website van Azië.

Volgens de World Intellectual Property Organization (WIPO), het aantal octrooiaanvragen door China gestegen tot 241.367 in 2009, van 16.223 tien jaar eerder. Het is nu al op nummer 5 in de wereld voor het aantal patenten van kracht.

Forrester Wang voegde eraan toe dat veel van de huidige tech innovaties in het land zijn scheef in de richting van de ontwikkeling aspect van R & D. “Met zeer beperkt onderzoek innovatie – van zowel de hardware en software perspectief – is het moeilijk om kerncompetentie voor de lokale bedrijven en de lokale industrie op te bouwen,” merkte hij op.

Het financieringsprogramma voor core-technologie, high-tech en fundamentele technologische projecten, dat is een van de belangrijkste elementen van de gedetailleerde masterplan, getracht aan te pakken dat, zei hij. ongeveer vier keer de typische subsidie ​​- Linux-gerelateerde projecten, voegde hij eraan toe, kan de overheid de financiering van tussen de 20 miljoen RMB (US $ 3.100.000) en 100 miljoen RMB (US $ 15.600.000) te ontvangen.

MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software; Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal; Big Data Analytics; De smerigste kleine geheim over big data: Jobs, Robotics; Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen

We denken dat dit een goede zet om lokale bedrijven aan te moedigen om te investeren op echte innovatie, “zei Wang.” Maar het is altijd een uitdaging op het gebied van de uitvoering van het programma. Sommige lokale bedrijven zijn bedrog overheidsfinanciering en de controle proces is niet erg strak voor nu.

CMR’s Wang merkte ook op dat ondanks de tussenkomst van de overheid in de vorm van beleid, zijn er uitdagingen voor de Chinese ICT-innovatie vooruitgang blijft. “De eerste is dat er een strikte en complexe goedkeuringsproces voor nieuwe technologie die een aantal innovaties van het krijgen van de grond te kunnen staan.

De tweede is dat de handhaving van auteursrechten is nog in ontwikkeling, die bedrijven terughoudend om te besteden aan R & D maakt als gevolg van de vrees dat de concurrenten hun producten te kopiëren.

India ontbreekt aan beleid, maar de lokale innovatie vooruitzichten rooskleurig; Omgekeerd, India is een markt waar de steun voor innovatie van eigen bodem is zeer beperkt. Volgens Frederic Giron, Forrester Research’s vice president en principal analyst, deze situatie is waarschijnlijk het gevolg van een gebrek aan beleid, instrumenten en financiële mechanismen om startups te bereiken op lokaal niveau.

Organisaties zoals de National Association of Software and Services Companies (NASSCOM) zijn inspanningen om ondersteunen en lokale startups zichtbaarder, erkende hij. Echter, “een zeer grote meerderheid” van de inkomsten van deze bedrijven afkomstig uit het buitenland als gevolg van een gebrek aan overheidsbeleid en ondernemingen in India die niet over de looptijd aan de lokale innovatie tikken.

Dat gezegd hebbende, Giron, die ook de onderzoeksbureau’s country manager voor India, merkte op dat de globalisering en de innovatie van “bodem van de piramide”, of bedrijven catering aan de landelijke en low-end marktsegmenten, zijn enkele van de factoren die hebben gezet inheemse innovatie op een groeipad.

Grote overheidsprojecten, zoals de UIDAI (Unique Identification Authority of India) en de e-commerce boom in het land zijn naar verwachting ook een rol spelen, voegde hij eraan toe.

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal

De smerigste kleine geheim over big data: Jobs

Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen