Onderzoekers aan hack demo iPhone via 30-pins dock-kabel

Onderzoekers van Georgia Tech hebben een manier gevonden om te hacken van een iPhone of iPad in minder dan een minuut met behulp van een blootgelegd “malicious lader.” De groep is van plan om haar bevindingen in de Black Hat-conferentie in Las Vegas presenteren op 27 juli 2013.

Billy Lau, Yeongjin Jang en Chengyu Song presenteren van een sessie wordt genoemd “mactans: Het inspuiten Malware Into iOS-apparaten Via Schadelijke Chargers” op de populaire security conferentie volgende maand. De naam “mactans” komt van Zwarte Weduwe, de zeer giftige (en dodelijke) zwarte weduwe spin.

Volgens de synopsis op de Black Hat website, zal de mactans sessie beschrijven hoe USB mogelijkheden kunnen worden benut om Apple’s afweermechanismen ingebouwd in de iPhone te omzeilen.

Om praktische toepassing van deze kwetsbaarheden te demonstreren, bouwden we een proof of concept kwaadaardige lader, genaamd mactans, met behulp van een BeagleBoard. Deze hardware is geselecteerd om het gemak waarmee onschuldig ogende, kwaadaardige USB laders kunnen worden geconstrueerd aantonen.

Een BeagleBoard is een low-power openhardware single-board computer, geproduceerd door Texas Instruments in samenwerking met Digi-Key.

Misschien wel de meest verbazingwekkende aspect van de exploit is dat het niet het apparaat te worden jailbroken vereist en het kan worden uitgevoerd in minder dan een minuut op basis van het team. Ook is geen fysieke toegang tot het apparaat nodig, behalve de lader die is. Hoewel het ongebruikelijk zou zijn voor dock kabels te worden gelaten in het openbaar (de dingen kosten bijna $ 20 per stuk), kan een restaurant of cafe sommige laadkabels weglaten klanten de mogelijkheid te gebruiken (hoewel ik heb alleen dit een paar keer gezien ).

Ik veronderstel dat een kwaadaardig persoon kan een gehackte kabel te dragen en te wachten voor mensen om te vragen om het te lenen, maar dit is een long shot op zijn best. En bovendien, een dock-kabel is aangesloten op een BeagleBoard zou kijken verdachte aan iedereen die het lenen van een kabel van een vreemde. Details over de hack zijn slanke voorsprong op de conferentie, maar de onderzoekers wijzen erop dat iemand met meer middelen veel meer schadelijk zou kunnen zijn

Terwijl mactans werd gebouwd met [a] beperkte hoeveelheid tijd en een klein budget, we ook kort overwegen wat meer gemotiveerd, goed gefinancierde tegenstanders zou kunnen bereiken.

Naast het opzetten van een fake “laadstation” in een openbare plaats, kan men use case een dock-kabel is aangesloten op een “batterij” met een BeagleBoard binnen verborgen zijn. Ik denk dat de moraal van het verhaal is niet promiscue met je iPhone en iPad opgeladen te zijn, in ieder geval tot de details van de hack volgende maand worden vrijgegeven.

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple; Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september, Mobility, T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld, mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 niet vloeistof schade

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade