? NAB, Westpac-backed Australian startup lanceert Open Data Marketplace

Sydney-gebaseerde big data startup gegevens Republic lanceert Open Data Marketplace, een digitaal platform voor organisaties om datasets te wisselen onder het bestuur van strikte contractuele regelingen.

Spreken op het Hadoop-top in Melbourne op woensdag 2016, Data Republic CTO Ryan Peterson zei dat het concept van het platform kwam oorspronkelijk uit een filantropische onderneming, met het team willen om gegevens te helpen oplossen van maatschappelijke vraagstukken benutten.

“Wat echt begonnen met de business process was wat we geleerd over sociaal gedrag en sociale problemen: dat we ze niet konden oplossen, want het was niet eenvoudig om de gegevens te delen,” legde hij uit.

Zo leerden we door te kijken naar de gegevens die bij adolescenten 14 tot 19 jaar in Australiƫ, de hoogste kans op overlijden is zelfmoord. Het is niet alleen Australiƫ helaas, het is hetzelfde in de Verenigde Staten. In Palo Alto, waar veel van deze tech bedrijven bestaan, een op de vijf [adolescenten] een poging tot zelfmoord.

Peterson zei dat er geen gegevens beschikbaar om te helpen een dergelijk probleem op te lossen.

“De reden dat we deze gegevens Republiek noemen is, omdat we geloven dat dit een beweging – u kunt alle gegevens van deze mensen bij elkaar te krijgen en je gaan kijken naar het oplossen van een aantal belangrijke sociaal-economische kwesties en op de top van dat, de mogelijkheid om bedrijven te veranderen, we gewoon echt nog niet het oppervlak bekrast, “zei hij.

Het is echt een fantastische kans en we zijn al een dergelijke verandering zien van deze – het is echt spannend.

Opgericht in 2014, is Gegevens Republiek gefinancierd door Westpac’s investeringen arm Reinventure, NAB Ventures, Qantas Loyaliteit, en een handvol van particulieren. Peterson zei dat wordt gesteund door zo’n Australische giganten heeft zeker bijgedragen gegevens Republiek worden vertrouwd door anderen, maar de startup ook zet in de harde werven rond ervoor te zorgen gegevens van een persoon wordt veilig bewaard.

De Open Data Marketplace is gebouwd op de top van een juridisch kader dat mensen in staat stelt om gegevens uit te wisselen, met persoonlijke gegevens gestript.

“Het stelt ons in staat om gegevens van partij A naar partij B, zonder ooit de persoonlijke informatie aan te raken of iets dat veel mensen bezorgd over zou onthullen,” zei hij.

Voordat we een enkele regel code gebouwd, brachten we een jaar gewerkt aan de wettelijke overeenkomst, waardoor het dus twee mensen kunnen uitwisselen is niet zo eenvoudig, je moet het vertrouwen in de uitwisseling van gegevens op te bouwen, dus we begonnen met het wettelijk kader, dan werken met de Privacy commissioner, te praten met alle privacy organisaties, met name in Australiƫ, en leren wat ze comfortabel zouden voelen.

Peterson zei dat niet alleen de overheid en toezichthouders comfortabel met de uitwisseling van gegevens begrip waren, ze waren enthousiast. Hij zei dat ze weten dat de uitwisseling is hoe dan ook gebeurt, en het kan ook worden georganiseerd en bestuurd en hebben de privacy van personen als zijn belangrijkste focus.

“Wij hebben de Australische Bureau voor de Statistiek gegevens geladen en we hebben het Bureau of Meteorology data geladen, we krijgen bepaalde gegevens van verschillende organisaties in de overheid, ook,” zei hij.

Het platform zelf vereist een diepgaand proces van goedkeuring, met toegestane gebruikers nog steeds geen volledige toegang tot alles gegeven. Daarnaast Peterson zei dat elke transactie vereist een data aanvraagformulier en de goedkeuring door zowel data Republiek en de oorspronkelijke gegevens inzender.

Peterson zei dat een organisatie nodig heeft om na te denken over haar gegevens toe te voegen aan de waardering van de onderneming, en merkt op dat het moet worden behandeld, net als een troef.

‘Er is zoveel informatie beschikbaar dat kan uitbreiden en verrijken datasets en we zijn gewoon het nemen van die next-level, “zei hij.

De mogelijkheid om niets in iets – het is een nieuwe munt, en niet is gezien als een munt.

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; Big Data Analytics, Is dit de leeftijd van Big OLAP;? Big Data Analytics; DataRobot gericht op low-opknoping fruit van de gegevens wetenschap te automatiseren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Wij denken dat is de reden waarom de banken werkelijk steunend van ons zijn geweest: Geld is nog maar het begin, nu het gaat om gegevens.

De CTO zei gegevens Republic werkt momenteel aan een sociaal goede programma dat de wil van de NGO’s zal geven en onderzoeksorganisaties de toegang tot gegevens voor hun eigen projecten.

“Wij denken dat dat gaat om de meest spannende deel van het bedrijf te zijn en we denken dat het zal echt mensen vertrouwen de uitwisseling van gegevens, dat is waarom we willen richten op de sociale goede programma’s eerste, zodat het minder over u wordt het delen van mijn informatie en meer over het oplossen van problemen, “zei hij.

Disclaimer: Asha McLean reisde naar de Hadoop Summit 2016 als gast van Hortonworks.

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Is dit de leeftijd van Big OLAP?

DataRobot streeft naar laaghangend fruit van data science automatiseren

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen