Moeten bedrijven voor te bereiden op de wet post-Moore?

De wet van Moore zal nog innovatie te stimuleren in de halfgeleiderindustrie ruimte, maar verbeteringen zullen blijven uit de buurt van de snelheid naar betere power en kostenbesparingen. Als zodanig, moeten bedrijven op zoek naar opvoeren van processing power in hun datacenters richten op het beter benutten van hun bestaande IT-mogelijkheden.

Frank Gillett, vice-president en principal analyst bij Forrester Research, zei dat de wet van Moore, die om de twee jaar een verdubbeling van de transistor dichtheid voorspelt, ziet set te blijven voor ten minste de komende zes jaar, en mogelijk meer dan dat. Maar hij zei dat de oorspronkelijke trend van gleaning toegenomen rekenkracht met elke cyclus van innovatie niet langer geldt, omdat deze verbeteringen niet manifesteren als snellere processors, maar naarmate er meer processors per chip.

“Daarom hebben we multi-core CPU’s [centrale verwerkingseenheden] en GPU’s [graphics processing units]. Profiterend van deze vraagt ​​om nieuwe software, zodat de industrie innovaties zijn verschoven”, zegt Gillett in zijn e-mail.

Stefan Haas, Asia-Pacific directeur van consulting bij AMI-Partners, stemde. Hij zei dat een aantal fysieke en technische beperkingen zullen leiden tot een tijdperk waarin bestaande innovatieprogramma patronen van het verhogen van het aantal transistoren per geïntegreerde schakeling niet kan worden gehandhaafd.

“Zo hebben we zeker ging een fase van onzekerheid over de wet van Moore, en er is geen definitief antwoord wanneer [het zal stoppen met rijden computing-innovaties],” merkte hij op.

Dat gezegd hebbende, Haas wees op chipmaker Intel en de introductie van 3D-transistors, die vlakke transistors zal vervangen, als iets dat de wet van Moore kan verdedigen voor iets tussen de zes en 15 jaar.

Intel mei aangekondigd dat zij bereid is haar eerste 3D transistor structuur in de high-volume productie genomen was. Genaamd Tri-poort, zal de architectuur laat Intel kleinere, snellere en lagere voltage chips te vervaardigen en deze in nog kleinere apparaten. De eerste van dergelijke chips zal Intel’s 22-nanometer microprocessors, bijgenaamd Ivy Bridge.

Intel merkte ook op dat met de introductie van Tri-Gate transistors en andere nieuwe technologieën, de toekomst van de wet van Moore op CMOS (Complementary Metal Oxide Semiconductor) “is niet in twijfel”.

“-Chip gebaseerde innovatie zal blijven in de nabije toekomst, veranderende samen met nieuwe eisen en wensen van de markt en de steeds groeiende mogelijkheden van applicaties, software en apparaten,” vertelde hij de website van Azië.

Haas zei dat de prioriteit op korte termijn voor de sector zou zijn om de rekenkracht prijs-over-performance vergelijking verder te rijden, en krijgen meer waarde uit bestaande IT-mogelijkheden.

Om dit te doen, stelde hij voor dat de virtuele smart grids worden ontwikkeld om de “intelligente synchroniseren en bundelen bestaande rekenkracht”. Het toenemende gebruik van virtualisatie kan ook helpen bedrijven te verhogen prestaties binnen hun bestaande computing, storage en server-infrastructuur, zonder dat massaal te investeren in nieuwe hardware.

“Grid computing en innovatie op het gebied van virtualisatie management zal zijn centrale chauffeurs voortdurend te vergroten computerprestaties,” legde hij uit.

Gillett gaf een iets ander perspectief, wijzend op het belang van verbetering van het vaardigheidsniveau en technologieën voor massively parallel computing – of in de processor of over het datacenter – evenals de verbetering en herdenken opslag en geheugen architecturen.

Op de vraag of bedrijven moet op zoek naar vooruit voor de dag te plannen waarop de wet van Moore niet meer innovatie zou dicteren in de computer-arena, de Forrester-analist zei dat het “een beetje vroeg” voor mainstream enterprise IT voor te bereiden op een dergelijk scenario als onafhankelijke software (ISV’s), en moest nog beginnen erover na te denken, hetzij.

Intel, aan de andere kant, zei dat de wet van Moore is hier te blijven. “Bedrijven en consumenten zullen blijven profiteren van silicium Intel’s en andere bijbehorende innovaties, zoals op het gebied van veiligheid.”

Via de website van Asia

Intel, Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR technologie; Processors; Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s, opslag, Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, internet van de dingen; Enterprise Software ;? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt

Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR tech

Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s

Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, Internet of Things

? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt