Mocht kleinere steden worden gemarginaliseerd?

Vorige maand, mijn missus en ik nam een ​​vakantie in Kuantan, een kustplaats ongeveer 350 kilometer ten oosten van Kuala Lumpur.

Kuantan, een typisch zee stad, heeft van enkele van de beste stranden in de oostkust en is beroemd om de witte zandstranden langs een gebied dat bekend staat als Cherating.

Het streven om mezelf te verjongen door gewoon lekker luieren bij het strand, genieten van het trage tempo van het leven en het bemonsteren van een aantal goede schaal-en schelpdieren, vond ik mezelf niet in staat om mezelf weg van het internet, met name mijn iPhone scheuren.

Wat maakte het erger was het feit dat ik ook was bewapend met niet één, maar twee mobiele breedband dongles die ik had meegenomen om mij in staat te stellen het net surfen op mijn laptop.

Waarom in de wereld zou ik willen toegang tot het internet tijdens de vakantie is een onderwerp een andere dag te worden besproken, maar het punt is dat als een nieuws junkie, moest ik om te proberen toegang te krijgen tot het internet, waar ik ook ging.

Het zijn een ingenieur in mijn voormalig professioneel leven en willen zo objectief als ik kon als een journalist, ik respectievelijk testte twee mobiele dienstverlener draadloze diensten en vond zowel de ervaringen verre van bevredigend.

Hoewel ik was een verblijf in wat velen een suburbane om landelijk landschap zou overwegen, was ik nog steeds verbaasd te vinden dat de dekking van de dienst was marginaal op zijn best. Dientengevolge werd internetverbinding tot constant onderbroken, wanneer verbindingen waren, snelheden waren erg traag.

Het kreeg me aan het denken over hoe we mensen die in de grote steden, zoals Kuala Lumpur leeft, voor lief nemen de dekking van de draadloze service providers wanneer hetzelfde niet gezegd kan worden van de kleinere, in de voorsteden tot landelijke steden.

Een goede vriend van mij die woont momenteel in Taman Perling, Johor Bahru, zo nu en dan klaagt mij over hoe service providers – draadloos of anderszins – normaal alleen hun diensten in de grote steden, zoals Kuala Lumpur, Penang en Johor Bahru te lanceren, en alleen in bevolkte gebieden van de binnenstad.

Erop wijzend dat velen van hen lijken te randgebieden te omzeilen, zoals Taman Perling, maar nog steeds beschouwd als een deel van de geografische grenzen van een stad te zijn, vraagt ​​hij zich af waarom service providers niet zou willen deze gebieden in de eerste plaats te dekken, waardoor hij het gevoel helemaal gemarginaliseerd een abonnee.

Toen ik werkte in een van deze bedrijven de uitrol van het mobiele netwerk in Maleisië, we gebruikt om onze activiteiten te plannen op basis van wat bekend staat als een ‘groei en capaciteit plan “.

In wezen een opgeleide guesstimate die is gebaseerd op het gebruik van het verkeer patroon waar we geloofden onze abonnees werden met behulp van hun mobiele telefoons de meeste van de tijd, we zouden nieuwe basisstations bijgevolg toe te voegen aan die plaats.

In gebieden waar we merkten het verkeer naderende 70 procent van zijn volledige capaciteit, zouden we dan nieuwe gebieden om nieuwe cellen toe te voegen aan, zodat mobiel verkeer kan worden verspreid op basis van billijkheid.

Deze geplande gebieden steevast zou worden opgebouwd rond commerciële gebieden, zoals winkelcentra, kantoren en publiekelijk toegankelijk gebieden, zoals snelwegen, restaurants, parken en andere lokale toeristische attracties.

Dat was in de jaren 1990, wanneer het netwerk was nog in de kinderschoenen en de dekking nog beperkt.

Ik ben niet zeker hoe onze service providers nu van plan zijn, maar een ding dat ik ben nog steeds vrij zeker van: service providers vandaag zal waarschijnlijk alleen de uitrol van dekking in gebieden die zij geloven zijn waarschijnlijk om te betalen voor zichzelf.

Apple; Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september, Mobility, T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië

Simpel gezegd, als zij een basisstation op een bepaalde plaats te bouwen, zouden ze het verkeer gegenereerd uit dat basisstation te betalen voor de kosten van het opzetten van de site verwachten.

Echter, zoals ik nadenken over dit meer, ik vraag me af of dit de weg vooruit moet worden voor dienstverleners en hun respectieve uitrol strategie.

Aan de ene kant, service providers vandaag vertellen ons via hun advertenties en promoties die vandaag mobiele diensten niet alleen voor gesprekken en sms’en, en zijn in feite onlosmakelijk verbonden met meer geavanceerde diensten, zoals toegang tot het mobiele internet en rich-media-applicaties via smartphones zoals de BlackBerry en Apple’s iPhone.

Maar als dienst uitrol alleen zal worden beperkt tot de grotere steden, met name wanneer nieuwe diensten worden gelanceerd, en niet in surburban en landelijke gemeenten, de visie te verspreiden dat dezelfde boodschap gaat om een ​​utopie blijven.

Dienstverleners zullen ongetwijfeld beweren dat ze nodig hebben om hun business plannen op basis van de economie van vraag en aanbod in evenwicht te brengen. Ook zijn ze vaak te rechtvaardigen hun plannen gebaseerd op het feit dat de meest waarschijnlijke gebieden die geavanceerde diensten zouden adopteren beperkt zou tot grotere steden.

Hoewel dit argument is tot op heden nog steeds houdbaar, het doet smeken de vraag of service providers nodig hebben om opnieuw te onderzoeken of dit nu nog steeds van toepassing is en in de nabije toekomst, met name het geval wanneer de lijnen tussen basis draadloze voice-diensten en mobiel internet worden vervaagd dagelijks.

Het feit is dat er zakken van de mensen, op zijn minst in voorstedelijke gebieden, die de inkomsten verwijdering en koopkracht en willen geavanceerde diensten, en bereid zijn te betalen voor hen, maar toevallig in out-of-stadsgrenzen te wonen .

Mijn vriend in Taman Perling is zeker een van hen en is van mening dat er meer mensen zoals hijzelf over Maleisië die bereid zijn om vork uit een beetje meer per maand tot geavanceerde draadloze diensten.

Maar zoals de zaken staan, hij en de rest zoals hij, kan het niet helpen, maar het gevoel gemarginaliseerd als gevolg van de huidige manier dienstverleners richten op hun markten.

Dus dat zal de eerste service provider in Maleisië, die zou durven zetten de kar voor het paard, en het adres van de vraag in de marge markt, vraag ik me af?

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

? M2M markt stuitert terug in Brazilië