Mobiele provider loyaliteit vluchtig op zijn best

Zesendertig procent van de Amerikaanse mobiele provider klanten overweegt springen schip in het komende jaar en slechts 13 procent van de klanten zeggen dat ze zijn loyaal aan hun provider, volgens een onderzoek.

23 procent van de klanten zeer tevreden met hun draadloze carriers in gevaar zijn voor het schakelen;. 19 procent van de schakelaar risico’s waren NPS initiatiefnemers;. 27 procent zei dat ze niet zouden de vervoerders te schakelen omdat het te lastig was;. 35 procent van het risico klanten ze kregen geen waar voor het geld dat ze dragers te betalen;. 40 procent van de klanten die switch risico’s waren zei dat ze vonden dat ze niet werden gewaardeerd.

WDS, een Xerox-eenheid die customer experience management software verkoopt aan draadloze carriers, een audit uitgevoerd van de vervoerder loyaliteit. Bij de controle van stress getest of klanten met de vervoerders zouden houden als de prijzen werden verhoogd of knippen en of er sprake was van een inbreuk op de gegevensbeveiliging.

De gegevens voegt geloof te zorgen dat de draadloze carriers zijn slechts grondstoffen leidingen naar apps en content. WDS volgehouden dat churn kan worden onderschat door de vervoerders en klantenbinding statistieken, zoals Net Promoter Score (NPS) zijn gebrekkig.

Het is de moeite waard nadenken over de resultaten moeten ontgrendeld smartphones de norm geworden in de Verenigde Staten Typisch, worden apparaten verkocht met twee jaar voice en data-abonnementen en zorgen voor een zekere mate van lock-in. Een van de belangrijkste statistieken

Andere variabelen vermeldenswaard

Amerikaanse regering: Stop het gebruik van de Samsung Galaxy Note 7 op dit moment

Geweldige deal: Best Buy is de verkoop van originele Apple horloge voor slechts $ 189

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

69 procent van de klanten die niet op switching heeft plannen zou als een drager verhoogd prijzen 10 procent,. 15 procent van de klanten zou onmiddellijk met een 10 procent prijsstijging schakelen;. 70 procent van de zeer tevreden klanten zouden een switch overwegen als de prijzen zijn gerezen 10 procent;. Als een drager gesneden prijzen met 10 procent, slechts 31 procent van de klanten waarschijnlijk niet zouden overschakelen.

Smartphones; Amerikaanse regering: Stop het gebruik van de Samsung Galaxy Note 7 op dit moment, Apple, geweldige deal: Best Buy is de verkoop van originele Apple horloge voor slechts $ 189, Apple, Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september, Mobility, T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld