Klaar voor ARM-gebaseerde server chips? Smooth-Stone hoopt zo

Smooth-Stone, een Austin, Tex.-based startup, heeft verhoogd $ 48.000.000 in een poging om ARM-server chips om datacenters te brengen. Het concept is nieuw, Group low-power chips samen om datacenters te rennen en te elimineren energie zorgen.

geldschieters van het bedrijf — ARM, Advanced Technology Investment Company (ATIC), die geïnvesteerd in AMD en GLOBALFOUNDRIES, Battery Ventures, Flybridge Capital Partners, Highland Capital Partners en Texas Instruments — duiden er is een klein mojo hier.

Volgens een verklaring, Smooth-Stone zal zijn startkapitaal te nemen en direct naar de “ontwikkeling en op de markt levering van high-performance, low power chips laatste dat de server markt en de make-up van datacenters zullen veranderen.”

Natuurlijk, Smooth-Stone, opgericht in januari 2008, is het verhogen van een goede beetje buzz. Smooth-Stone wordt aangeprezen als een Intel killer, een atoombom gericht op de chip gigant of David op zoek naar de halfgeleiderindustrie Goliath doden. Wees op uw hoede van dat praten. Ik herinner me nog een Red Herring deksel wervend dat Transmeta alles zou veranderen. Onthoud Transmeta? Dacht ik al. De les: Er zijn veel van de zogenaamde Intel moordenaars geweest en geen van hen waren al dat succes.

Natuurlijk betekent dat feit niet dat Smooth-Stone is niet aan een interessant idee. Smooth-Stone is het argument dat u de laag vermogen van mobiele telefoons kan nemen en toepassen op datacenters. In een notendop, Smooth-Stone heeft het over het aaneenrijgen van een bos van Qualcomm Snapdragon-chips — of TI-processors — van uw mobiele telefoon en het voeden van een server.

Smooth-Stone CEO Barry Evans zei

“Ons doel is om volledig te verwijderen van het stroomverbruik als een probleem voor het datacenter. Stel je voor dat verandering voor bedrijven met een grote aanwezigheid op het internet. Ze allemaal te maken met de realiteit dat als de massa van informatie dagelijks groeit, neemt ook hun stroomverbruik. Elke dag deze bedrijven na te denken over het beheer van hun datacenter nonchalante houding. We willen ervoor zorgen dat de ruimte en macht hun potentieel niet beperken. ”

Het is een onstuimige doel en we zullen zeer geïnteresseerd te horen over de case studies. Voor nu, Smooth-Stone is bezig het aannemen van mensen met de hoofdstad infusie.

NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Opslag; NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip