? IJslandse datacenter-venture Verne Global landt $ 98m

Verne Global, het Verenigd Koninkrijk gevestigde datacenter bedrijf dat bekend staat om zijn IJslandse faciliteiten, is geland $ 98m in serie D-financiering.

De nieuwe financieringsronde, heeft vandaag aangekondigd, werd geleid door de IJslandse vermogensbeheer en private equity firma Stefnir. De cash injectie zal Verne Global voorzien van de middelen om de wholesale en colocatie diensten uit te breiden, en helpen bij de ontwikkeling meer datacenter ruimte in het koude noorden.

Volgens Tech.EU, Serie D financiering van Verne Global is de eerste grote door voor een Europese tech bedrijf dit jaar.

Anderen steunen van het bedrijf in de huidige round onder Verne Global’s bestaande investeerders van de Wellcome Trust, Novator Partners en General Catalyst.

Datacenters vormen de ruggengraat voor veel tech diensten die wij voor lief nemen, maar wat er achter die deuren – en waarom zou bedrijven, waaronder Apple en Google zijn geïnteresseerd in meer dan verhuizen?

Verne Global is een van een handvol datacenter providers die het noorden in de hoop van het nemen van gegevens en workloads uit het zuiden met hen trokken. Een element dat IJsland potentieel aantrekkelijk voor bedrijven met een ton van de data op te slaan maakt, is dat energie spotgoedkoop in het land, maar zo schoon als fluitje, afkomstig vrijwel geheel uit geothermische energie.

Tot nu toe Verne Global heeft zich verzekerd van klanten als BMW Group, die een aantal van zijn speciale high-performance computing (HPC) applicaties terug in 2012 verhuisde naar de IJslandse faciliteit, het jaar geopend. Het autobedrijf draait nu aerodynamische berekeningen, computer-aided design en engineering, en crash simulaties bij Verne Global 44-acre datacenter campus in Keflavik, IJsland.

andere cliënten Verne Global omvatten RMS, CCP Games, DataPipe, COLT, RVX Studios, en IJsland cloud bedrijf GreenQloud.

Voor IJsland, ziet de toekomst er groene en data gevuld, IJsland moet de schone, groene toekomst van datacenters zijn. Dus waarom niet meer bedrijven er heen te gaan;? Auroracoin begint cryptogeld ‘airdrop’ op hele IJsland

“De ongekende hoeveelheid nieuwe data gecreëerd en verwerkt door bedrijven elke dag dwingt de industrie om opnieuw te evalueren waar deze gegevens zich bevinden”, zegt Jeff Monroe, CEO Verne Global.

“Het team van Verne Global heeft met succes een overtuigende business plan dat wij geloven dat zal alleen maar toenemen in relevantie bedrijven wereldwijd kijken naar de huidige datacenter macht eisen te pakken uitgevoerd”, zegt Arnar Ragnarsson van Stefnir.

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen, Data Centers; Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Verne Global geopend als Google zijn eerste Scandinavische datacenter in Hamina, Finland gelanceerd. Sindsdien heeft Facebook opende ook zijn enorme fabriek in het Noord-Zweedse stad Luleå, waar een nieuwe 1.000 km glasvezel verbinding aan te sluiten op het zuiden van Zweden wordt uitgerold.

Finland heeft ook ambities om een ​​’veilige haven’ voor gegevens, gericht op de taaie wetten ter bescherming van gegevens om te zetten in een concurrentievoordeel. Het land onlangs begonnen met de uitrol van de onderzeese kabel naar Duitsland.

Terwijl de lagere energiekosten, schonere energie en vrije koeling te maken Noord-Europa een aantrekkelijke locatie voor datacenters, de faciliteiten ‘afstand van de grote bevolkingscentra blijft een barrière. Volgens Amazon Web Service’s onderscheiden ingenieur James Hamilton, de “wrede realiteit van de snelheid van het licht” – dat wil zeggen, latency – is een van de redenen AWS zal niet worden noorden elk moment snel rubriek.

Toch bepaalde latency-ongevoelige, maar zware werkbelasting, zoals Bitcoin mijnbouw, de verwerking van seismische gegevens, of video-weergave kan gemakkelijk worden verplaatst naar Noord-Europese vestigingen.

Lees verder

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren