? Google aan de Britse overheid £ 130 miljoen terug te betalen aan belastingen

Technologie gigant Google heeft ingestemd met de Britse regering betalen £ 130 miljoen terug in de belasting, naar aanleiding van een onderzoek naar de bestaande fiscale regelingen van het bedrijf.

Her Majesty’s Revenue and Customs (HMRC) krijgt een vergoeding voor alle gemiste belastingen die Google niet heeft betaald voor de laatste 10 jaar. Dit zal in aanvulling op een nieuwe fiscale regeling de HMRC en Google zijn overeengekomen.

“We hebben met HMRC een nieuwe aanpak voor onze Britse belastingen overeengekomen en zal STG130 miljoen betalen, met betrekking tot belastingen sinds 2005”, aldus een woordvoerder van Google.

We zullen nu belasting betalen op basis van de inkomsten uit het Verenigd Koninkrijk gevestigde adverteerders, die de grootte en omvang van onze Nederlandse Bedrijvengids weerspiegelt.

De manier waarop multinationale ondernemingen worden belast is besproken voor vele jaren en de internationale fiscale systeem is aan het veranderen als gevolg. Deze schikking weerspiegelt die verschuiving en is in lijn met de recente OESO-richtlijnen.

Echter, heeft Labour kanselier John McDonnell kritiek op de deal de Britse regering heeft met Google gemaakt, zeggen dat het een “belachelijke” settlement en heeft opgeroepen tot het National Audit Office een onderzoek naar de deal te lanceren.

De schaduw kanselier zei ook dat hij zou de veeleisende details van de deal van Kanselier George Osborne in het parlement op maandag en kritiek op de HMRC voor akkoord te gaan met een “relatief klein bedrag” terug te verdienen.

“Het lijkt mij van al de onafhankelijke analyse dat dit relatief onbeduidend in vergelijking met wat moet zijn betaald,” zei hij tegen BBC Radio 4’s programma Today.

Meg Hillier, die het Lagerhuis ‘Public Accounts Committee (PAC) voorzit, zal Google en HMRC cijfers bellen voordat Kamerleden om de deal, die zij zei toonde de fiscus “toe te geven in te weinig belasting getrokken van Google voor negen van de 10 jaar uit te leggen “.

“Het nieuws dat Google is het betalen van 10 jaar terug belasting rechtvaardigt krachtig streven naar internationale bedrijven die ringen renden rond belastingambtenaren van de commissie Public Accounts,” zei de Labour MP.

We waren geschokt om te leren van oplossingen van het belastingstelsel dat normaal gedrag werden door grote bedrijven, maar die van de individuele belastingbetaler ontzet.

HMRC moet nu aan de belastingbetaler te verzekeren dat het zal druk blijven uitoefenen om aan te pakken, ongeacht de volgende opkomende kwestie is in real time, in plaats van jaren later.

In Budget maart kondigde de minister de introductie in april van een zogenaamde “Google tax” targeting bedrijven die hun winsten in het buitenland te verplaatsen.

De “omgeleid winstbelasting” is ontworpen om grote bedrijven uit het nemen van de winst uit het Verenigd Koninkrijk om belasting te vermijden te ontmoedigen.

Osborne beschreef de betalingen als een ‘overwinning’ voor de actie op belastingontwijking.

Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen; MKB; GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP, E-Commerce; PayPal breidt samenwerking met MasterCard

In 2013, de Britse regering gestart met een parlementair onderzoek naar Google’s belastingontwijking, na eisen door de HMRC meer dan Google’s fiscale zaken, die onder zware kritiek van de commissie UK Public Accounts op het moment voor slechts het betalen van $ 16.000.000 in de belasting op een omzet van $ 1,8 miljard euro tussen 2006 en 2011.

Dan oppositie Labour partijleider Ed Miliband op het moment beschuldigde Google van plan om “buitengewone lengtes” om te voorkomen dat het betalen van belasting.

“Ik kan niet de enige persoon die hier teleurgesteld voelt dat zo’n groot bedrijf als Google … zou worden teruggebracht tot het argument dat wanneer het duizenden mensen in dienst in Groot-Brittannië, maakt miljarden ponden van de omzet in Groot-Brittannië, het loont gewoon een fractie van die in de belasting, “zei hij in een toespraak terug in 2013.

Google bereikt dit door activiteiten te baseren voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika in Ierland, dat een vennootschapsbelasting van 12,5 procent, minder dan de helft van de 28 procent rente in het Verenigd Koninkrijk heeft. Vervolgens verminderde haar Ierse belastingverplichtingen door de inzet van de zogenaamde “double Irish sandwich” methode trechtervorming winst door haar Ireland-beursgenoteerde onderneming met het oog op een lager belastingtarief te betalen.

Maar in oktober 2014, de Ierse regering zei dat het zou gaan om geleidelijke afschaffing van de maas in de fiscale wetgeving om te voorkomen dat de wil van Google en Apple van het vermijden van het betalen van vennootschapsbelasting in 2020.

De tech reus is op soortgelijke wijze bekritiseerd in Australië voor het gebruik van deze techniek. Afgelopen april, executives van Google, Apple en Microsoft bevestigd dat ze werden door de Australian Taxation Office (ATO) onderzocht in het kader van de Senaat belastingontwijking onderzoek. Uit het onderzoek bleek AU $ 31000000000 werd doorgesluisd naar Singapore binnen een jaar met 10 multinationals.

In dezelfde tijd, de Australische en Britse regering een overeenkomst getekend om een ​​gezamenlijke werkgroep om winst te verschuiven door multinationale ondernemingen aan te pakken vormen. De deal was te zien Australië voortbouwen op de ervaring van de invoering van een omgeleid winstbelasting, algemeen bekend als de ‘Google-belasting “in het Verenigd Koninkrijk.

We gaan werken met hen op hun omgeleid winstbelasting, die reeds ten uitvoer wordt gelegd, maar we gaan de ambtenaren op te sturen naar het Verenigd Koninkrijk, zodra hun verkiezing is voltooid, en we gaan samen de wereld te leiden en ervoor te zorgen dat we werken met de OESO in het ontwikkelen van de beste praktijken, “de voormalige Australische penningmeester Joe Hockey vertelde de ABC’s Barrie Cassidy afgelopen april.” dat zal absoluut zorgen ervoor dat bedrijven het verdienen van de winst te betalen belasting in de rechtsgebieden waar zij verdienen de winst.

Google heeft echter eerder vertelde de Australische parlement dat problemen rond belasting van multinationale ondernemingen om te worden behandeld door de G20 of de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) zou verkiezen, eerder dan hebben individuele landen proberen om het alleen te doen .

Ondanks Google’s waarschuwingen, de federale regering introduceerde nieuwe multinationale belastingontwijking wetten die aan het begin van het jaar in werking trad.

Onder de nieuwe wetgeving, moeten multinationale bedrijven met een jaaromzet boven de AU $ 1 miljard informatie van de ATO’s op de totale transfer pricing beleid, en de wereldwijde verdeling van de inkomsten en de economische activiteit in de onderneming te melden. Details van de transacties tussen de Australische gevestigde dochteronderneming en de bijbehorende overzeese bedrijven, samen met het overgemaakte bedrag en het bedrijfsleven ‘motivering van haar transfer pricing bepalingen, zijn ook vereist.

De nieuwe wetgeving betekent eveneens de maximumstraf voor een bedrijf gevonden te hebben die zich bezighouden met een belastingontwijking regeling is verhoogd tot 120 procent van het verschuldigde bedrag, terwijl het gebruik van een op winst verschuiven regeling zal een maximum van 60 procent boete aan te trekken.

Onafhankelijke senator Nick Xenophon het gegeven dat Google is overeengekomen om terug te betalen belastingen in het Verenigd Koninkrijk, zou de Australische regering potentieel verschuldigd honderden miljoenen dollars door het bedrijf ook afvragen of Google is de vaststelling van de dezelfde ‘truc’ in Australië.

“Als Google is niet hun eerlijk deel van de belastingen in het Verenigd Koninkrijk te betalen … het is eerlijk om te veronderstellen er zou wel eens problemen hier in Australië”, zei hij tegen verslaggevers in Adelaide op zaterdag.

De Zuid-Australische senator van plan om vragen inkomende ABC directeur Michelle Guthrie, een in Singapore gevestigde Google executive, over de kwestie, toen ze neemt het optreden in de omroep in mei.

Senator Xenophon zei dat het duidelijk dat de inkomsten van Google’s reclame-inkomsten, hun grootste bron van inkomsten, worden vaak voor de kust gestuurd.

“Zij (Guthrie) zou in staat zijn om ons te helpen”, zei hij.

In mei vorig jaar, Google Australië meldde het upped haar fiscale bijdrage aanzienlijk in 2014, het betalen van AU $ 9.400.000, of 16 procent, van de winst vóór belastingen voor het jaar, en een extra AU $ 2.600.000 correctie voor het voorgaande jaar.

AAP

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP

PayPal breidt samenwerking met MasterCard