“Enterprise fanboys” terug te duwen op TechNet-abonnement afsluiten

abrupte beslissing van Microsoft om het TechNet-abonnement programma te beëindigen heeft pushback geïnspireerd.

Een online petitie op Change.org, “Doorgaan TechNet of maak een betaalbaar alternatief voor MSDN” is nu verzamelden meer dan 5000 handtekeningen. En een aantal Microsoft MVP’s hebben zich uitgesproken ter ondersteuning van deze petitie ook.

Hoe Technet-abonnementen zijn veranderd door de jaren heen

Na 15 jaar, hebben IT-professionals uitgegroeid tot hun TechNet-Pro-abonnementen houden. Voor een zeer bescheiden prijs, krijgt u toegang tot een schat aan business-gerichte Microsoft-software, waaronder Windows, Office, en bijna elke server product Microsoft schepen.

Ja, het programma is misbruikt door piraten, dat is de reden waarom Microsoft is geleidelijk de voorwaarden in de afgelopen jaren het aanhalen. Het aantal Windows productcodes u gedaald 10-5 en 3 nu, bijvoorbeeld, en sommige producten, zoals thuis edities van Windows, zijn verwijderd.

Maar het is ook van enorme waarde voor IT-professionals, die al jaren beste wapen van Microsoft in het bedrijfsleven. Hoewel er alternatieven voor TechNet, zij over het algemeen komen met een beperking of de kosten aanzienlijk meer. Zet die twee feiten samen en het is gemakkelijk te zien waarom de pushback van wat men TechNet Pro opgeroepen deelnemer “enterprise fanboys” is zo vocal geweest.

Thomas Lee, wiens bio zegt dat hij een MVP is al voor 16 van de afgelopen 17 jaar, is ongelukkig, op zijn zachtst gezegd

Met het TechNet-abonnement, krijg ik een betaalbare manier om niet-kreupele software te verkrijgen en kon installeren en gebruiken. Ik kon dingen uit te testen en meer informatie over de producten en hoe ze samenwerken. Ik ken honderden anderen waarderen dit vermogen, dat Microsoft nu heeft besloten om weg te doen.

Juli 2013, Microsoft het afsluiten van TechNet-abonnement, juli 2012, om piraterij te bestrijden, Microsoft verstevigt MSDN en TechNet termen weer, april 2012: Microsoft slashes product key vergoedingen voor TechNet-abonnees; september 2010: Microsoft stilletjes snijdt aantal productcodes beschikbaar TechNet-abonnees

Lee wijst er terecht op dat het gebruik van de tijd beperkte evaluatie software is niet een werkbare oplossing voor IT-professionals en trainers. Mensen die onafhankelijke documentatie, inclusief boek schrijvers en bloggers te creëren, zijn ook in die groep. Ze misschien wel, misschien niet fysieke ruimtes hebben ingezet met een bordje op de deur te identificeren als een lab. Maar dat is precies wat die extra pc’s en afzonderlijke netwerken en virtuele machines zijn voor.

Ik interviewde een aantal van de ondertekenaars van de petitie Change.org via e-mail. De meesten van hen zijn full-time IT-professionals die een breed scala van server en client-programma’s gebruiken. Geen van hen kon redelijkerwijs hobbyisten worden genoemd.

organisator van het verzoekschrift, Cody Skidmore, bijvoorbeeld, ontwikkelt software voor een grote verzekeringsmaatschappij

Ik gebruik TechNet voor het onderzoeken en testen van problemen die lange installatie en het testen van cycli. Bijvoorbeeld Ik heb onlangs gewerkt aan een project laten zien hoe onze applicaties zouden interageren met Security Token Services (STS). Het ging om WCF services, WPF-toepassingen, webtoepassingen en webservices. Ik moest SQL Server, Windows Server, een STS provider toegankelijk via het internet, en diverse certificaten beveiliging geconfigureerd. alles opzetten in een lab ter plaatse met behulp van TechNet maakte het onderzoek mogelijk is zonder lange wachttijden die nodig is om opnieuw te configureren uit bedrijfsnetwerk en het verkrijgen van middelen.

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren, Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer, Cloud, Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties

Om dezelfde mogelijkheden met een MSDN-abonnement, dat hij nu krijgt met een TechNet-abonnement ($ 349 voor het eerste jaar, $ 249 per jaar voor de verlengingen) krijgen, zou Skidmore moeten meer dan $ 6000 betalen voor het eerste jaar en meer dan $ 2500 per jaar voor verlengingen. Dat is een enorme toename.

Dan Kregor, een andere ondertekenaar, is een IT-pro door dag en loopt de Inside Podcast Network als een zijproject. Hier is zijn voornaamste reden voor het ondertekenen van de petitie

Ik krijg het gevoel dat Microsoft het publiek die het meest worden beïnvloed door deze beslissing kan hebben misrekend. Het is de veteraan IT Pro, die zijn gewijd aan niet alleen het uitbreiden van hun kennis, maar ook evangeliseren hun Microsoft-product naar keuze (opnieuw wijs ik u naar de vorige link). Dit zijn IT-professionals die beschikken over dedicated thuis labs met multi knooppunt clusters loopt tientallen VM’s en ze gebruiken om de bredere gemeenschap te helpen door te bloggen, het ontdekken, de bouw, het testen enz. Ze zijn, denk ik, het dichtst Microsoft moet een onderneming fanboy.

Stewart Simpson ontslagen aanbeveling van online labs van Microsoft als een levensvatbaar alternatief

De online labs niet ons toelaten om dingen volledig te simuleren. Bijvoorbeeld, de meeste van mijn klanten gebruiken VMWare. Ik ook, als een Exchange admin, moeten Muck met certificaten, domeinnamen, sluit meerdere forests, interface met Blackberry en goede apparatuur, en echt een duik naar beneden in de RSS en Schoorsteen kenmerken van de netwerken. Ik moet de omgeving van de klant zo goed mogelijk te simuleren en te lossen heel complex HARD PROBLEMEN. Ik kan dat niet doen met wat Microsoft biedt in hun online labs.

Andere MVP’s (een Microsoft-programma dat buitenstaanders wordt erkend voor hun bijdragen aan de gemeenschap) hebben ook uitgesproken. Aidan Finn, een zes-time MVP die gespecialiseerd is in Hyper-V, noemt het een “domme move”

Ergens een boon teller heeft gekeken naar de bottom line en vergeten dat hybride cloud werkt alleen als de private cloud deel wordt uitgevoerd. Wie precies is toe te passen dat? Een persoon die 5 minuten video’s heeft gezien op Virtual Academy? Grip krijgen!

Een andere MVP, Paul Cunningham, zegt TechNet hielp hem met zijn carrière: “Ik was een lange tijd TechNet-abonnees voordat hij een MVP en credit veel van mijn loopbaan aan het testen en evalueren ik deed met de software.”

Lee’s post roept Microsoft voor “de cynische wijze waarop de aankondiging werd gedaan.” Ik ben het eens.

Vorig jaar, toen Microsoft belangrijke wijzigingen aangebracht in de manier waarop TechNet-abonnementen werkte, kreeg ik een heads-up en een lange briefing van de beslissers. Ze waren zeer openhartig over de redenen voor de veranderingen-om te bezuinigen op softwarepiraterij-en waren duidelijk bewust van de reactie van de veranderingen in de gemeenschap zou veroorzaken.

Dit jaar, de veranderingen waren meer radicale en het verhaal werd verteld met weinig of geen finesse. Microsoft liet het nieuws aan het begin van een week vakantie in een niet-ondertekende nota over de TechNet-startpagina. Hij werd vergezeld door een FAQ die zei dat de sluiting het gevolg was van niet-gespecificeerde veranderingen in de “IT trends en business dynamiek.” Geen woord over piraterij.

Het zou moeilijk zijn voor Microsoft om serieuze IT-professionals te scheiden van hobbyisten en piraten, maar dat is niet het geval met de meest getroffen groep: geregistreerde leden van de Microsoft Certified Trainers programma. Microsoft noemt deze groep “de belangrijkste technische en educatieve deskundigen op het gebied van Microsoft-technologieën.” De voordelen pakket voor een MCT omvat momenteel een not-for-doorverkoop abonnement op TechNet Pro. Die abonnementen loopt af op 31 maart 2014, en er is geen vervanging aangeboden.

Er zijn alternatieven die geschikt zijn voor trainers, met inbegrip van de Action Pack-abonnementen aangeboden aan geregistreerde partners van Microsoft zou kunnen zijn. Iedereen wiens primaire bedrijfsprocessen kunnen worden gecategoriseerd als ‘Training Services “komt in aanmerking om een ​​partner te worden. Maar Microsoft’s FAQ stuurt abonnees van de duurdere MSDN-abonnementen.

Microsoft gaat door middel van een belangrijke en moeilijke overgang op dit moment, met zijn enterprise zijde ingedrukt houden van de fort als de consument bedrijf instort. Het is moeilijk te geloven dat het bedrijf echt wil zijn “enterprise fanboys” weg te schoppen met een slecht getimede, toondoof bewegen als dit. En toch is dit hoe het eruit ziet, vooral als je een van degenen die het krijgen opgestart.

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

Azure, Office 365: Microsoft’s twee nieuwe cloud-regio’s aan te pakken data privacy-kwesties