? Einde van data roaming in 2015? Niet zo snel, zegt Europa

EU-landen hebben afgesproken dat roamingtarieven in Europa op zijn plaats moet blijven tot het einde van 2018, in tegenstelling tot de Europese Commissie is van plan om de kosten te schrappen tegen het einde van 2015.

Een meerderheid van de 28 EU-lidstaten in de Europese Raad hebben in het voordeel van het houden van de roamingtarieven in plaats tot ten minste 2018 gestemd, maar de staten zijn van plan om maatregelen die zij zeggen te introduceren zal het goedkoper te maken voor Europeanen om hun mobiele telefoon te gebruiken bij het binnen reizen de EU.

De EC vorig jaar gepland uit te faseren data roaming tegen het einde van 2015 en de nieuwe regels uit te voeren om netneutraliteit te beschermen, het voorkomen van mobiele en vaste operators uit smoren verschillende internetdiensten. Prijzen die de consument zou betalen bij roaming zou worden gedicteerd door lokale concurrentie in het land waar ze reist in. De twee voorstellen, gestemd door het Europees Parlement vorig jaar, waren de belangrijkste planken van telecommunicatie van de EG interne markt en de digitale interne markt strategieën.

Europese politici slagen voor een netneutraliteit wet die eerlijke toegang tot de bandbreedte en de inhoud toegang in de 28 lidstaten zullen brengen. En de wet legt de VS stevig op zijn plaats.

De lidstaten hebben echter een alternatieve regeling op basis van een “basis roaming-uitkering” voorgesteld. Zodra dat ingestelde hoeveelheid data wordt verbruikt, worden operators vrijgemaakt om een ​​extra vergoeding – zij degene die ze zeggen is veel lager dan de huidige tarieven. De Raad zegt dat het tarief voor bellen, sms en data kon niet hoger dan de maximale wholesale-tarief dat de exploitanten betalen voor het gebruik van de netwerken in andere lidstaten zijn.

Toch heeft het huidige voorstel van de Raad dat de roaming-uitkering worden 5MB per dag kritiek getrokken. Omdat de Alliantie van Liberaal Democraten voor Europa (ALDE) wijst erop, dat zou quota neerkomen op het downloaden van ongeveer 15 e-mails met attachments, of 250 zonder bijlagen.

Meer dan 100 Europese parlementsleden zei in een brief aan de Raad dat het plan de consumenten zou teleurstellen. “Wij beschouwen voorgestelde vertragingen met drie jaar (2018), of een suggestie om voor 5MB zonder kosten per dag, aan ambitie ontbreekt. Dergelijke resultaten zullen ongetwijfeld serieus burgers teleur. De kloof tussen het beëindigen van de roamingtarieven, en 5 MB per dag is onmetelijk groot ,” ze zeiden.

Sterkere kritiek kwam van Guy Verhofstadt, voorzitter van de ALDE in het Europees Parlement.

Europa pakt ‘interne markt’ telecompakket, biedt operators een roaming-schoonmoeder ontwijken, digitale chief vraagt ​​EU om ‘radicale compromis “om u te helpen doden roamingkosten, Europa zet 2016 deadline voor het einde te maken aan alle roamingtarieven

Dit is een schandaal. Een einde aan de roamingtarieven en de levering van een echte interne markt voor telecom was een campagne prioriteit voor alle partijen, van wie velen zijn nu verantwoordelijk voor het blokkeren van deze maatregel. Dit geldt ook voor president Juncker, die nu ziet veel van zijn eigen EVP regeringen doden van zijn prioriteiten in de Raad. Hij moet duidelijk mevrouw Merkel morgen dat de realisatie van een digitale interne markt is een belangrijke prioriteit voor de Europese concurrentie en groei.

“Om te zeggen dat deze tekst niet ambitieus genoeg is een understatement. Zeker zal onze fractie niet deze tekst aanvaarden, aangezien de enige winnaar van het nationale telecom operators zelf. De lidstaten moeten hun hoofden in schande te hangen.”

ETNO, de vereniging die telecom carriers in Europa vertegenwoordigt, is verheugd over het voorstel van de Raad.

“We moeten het doel van het oorspronkelijke voorstel van de Commissie, die de groei en het scheppen van werkgelegenheid te ondersteunen niet vergeten. Een verordening af te schermen van nieuwe business modellen en inkomsten verzwakking is niet in het belang van iedereen,” zei ETNO-voorzitter Steven Tas.

Mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade; mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

standpunt van de Raad over netneutraliteit is dat telecom operators moeten in staat zijn om afspraken te slaan op diensten die een bepaald niveau van kwaliteit, zolang zij zorgen voor de kwaliteit van internetdiensten. Het zou ook laat het aan de nationale regelgevende instanties om toezicht te houden.

De frisse strijd over netneutraliteit in Europa komt als de Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC) in het voordeel van het reguleren tegen ISP’s opladen voor fast lane verkeer of smoren verkeer gestemd.

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test