Echt rock and roll: Hoe Netcom ging vanaf de eerste LTE stad om 4G overal twee jaar vroeg

Ongeveer een half jaar is verstreken sinds TeliaSonera eigendom Netcom de meest aantrekkelijke deel van het 800MHz spectrum verkocht in werd verleend; Noorwegen recente LTE-compatibel spectrum veiling.

Het spectrum licentie Netcom won geleverd met een verplichting voor de exploitant om 98 procent van de bevolking te dekken waar ze wonen in 2018 – dat wil zeggen dingen zijn erg druk, omdat de veiling geweest.

“Het is echt geweest rock ‘n roll voor ons, en we hebben echt een geweldige tijd gehad,” Tommy Johansen, hoofd van de dekking bij Netcom, vertelde de website.

Het zal nog drukker voor de operator te krijgen. Onlangs, Netcom publiekelijk verklaard dat zij voornemens is opvoeren van de snelheid van de uitrol in om de 98 procent dekking verplichting twee jaar eerder dan gepland de licentie hit.

Vijf jaar geleden NPT, de Noorse telecomregulator, uitgedeeld aantal LTE-compatibele spectrum in de 1800MHz en 2600MHz bands aan mobiele operators Noorwegen. Deze frequenties werden gebruikt voor het testen en een aantal aanvankelijk geografisch beperkt commerciële 4G-diensten.

MMS, de messaging-dienst die voor het eerst bereikte eerst populariteit tien jaar geleden, is stijgende in Noorwegen. Maar waarom?

De veiling mag Netcom om zijn teen te dompelen in de 4G-markt.

“We begonnen onze commerciële 4G-implementaties in 2009, toen de inwoners van Oslo waren de eerste stad ter wereld die 4G te krijgen,” aldus Johansen. Op het moment, Netcom verlicht meer dan 200 4G-enabled basisstations in de Noorse hoofdstad.

In 2011, de operator opgebouwd uit haar 4G-dekking de komende drie grootste steden in Noorwegen onder meer met behulp van de 2600 MHz-frequentieband. De operator ging op LTE uit te breiden naar de populairste wintersportgebieden in het begin van 2012. Deze basisstations gebruik gemaakt van een combinatie van het spectrum van de 1800MHz en 2600MHz bands.

“Dan, bouwden we een zeer goede dekking van de zuidelijke kust van Noorwegen, die alle grote steden voor de zomervakantie. We bouwden ook verder naar het noorden van het land op hetzelfde moment, overal was het logisch om te bouwen met 1800MHz en 2600MHz, dit werd gedaan, in afwachting van de komende spectrum veiling “, aldus Johansen.

We wisten dat de 4G-spectrum veiling zou enige tijd beginnen in de toekomst, maar soms moet je je risico’s te nemen, “zei hij.” Als operator je gedwongen om dat te doen, vooral wanneer de overheid stelt dat er een veiling zal worden , en daarna vertraagt ​​de eigenlijke veiling datum bijna drie jaar ten opzichte van het oorspronkelijke plan.

Netcom koos ervoor om alle basisstations waar het gunstig is om te bouwen met LTE in de 800 MHz band zou zijn voor te bereiden. Deze stations werden gebouwd, de antennes zetten, bekabeling en radio’s geïnstalleerd, maar Netcom was niet toegestaan ​​om ze in te schakelen. Tegelijkertijd heeft het bedrijf verder uit te bouwen LTE in de 1800MHz en 2600MHz bands.

4G-dekking op de in Noorwegen als Netcom, Telenor boost LTE-netwerken, De helft van Noorwegen krijgt LTE als Telenor belooft om op te nemen in de opbouw gremlins; Noorwegen 4G-veiling wraps met mysterie winnaar – en één grote verliezer

De opbouw voorafgaand aan de veiling

Apple; geweldige deal: Best Buy is de verkoop van originele Apple horloge voor slechts $ 189, Apple, Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september, Mobility, T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

“Dan hadden we de veiling in december vorig jaar, waar we het meest aantrekkelijke deel van de frequentieband, de zogenaamde ‘center block’ of ‘dekking block’ gewonnen. Op dat moment hadden we meer dan 500 basisstations voorbereid op 800MHz LTE in hot standby. Deze stations waren 100 procent klaar, ze waren gewoon niet geactiveerd “, aldus Johansen.

Na de veiling gesloten hadden, gedurende januari en februari, was er enige coördinatie werk tussen mobiele operators van Noorwegen en de omroepen. Te beginnen bij het begin van het jaar werd het werk ontworpen om te helpen LTE mobiele operators en digitale terrestrische televisie providers bieden hun diensten naast elkaar zonder het risico van interferentie. Ze moesten een “samenwerking organisatie” binnen twee maanden vast te stellen na het sluiten van de veiling, voordat operators kunnen maken beginnen met het gebruik van de frequenties te maken in de 800 MHz band. mandaat van deze organisatie was om interferentie tussen LTE-diensten (in de 790-862Mhz band) en digitale tv-diensten (470-790Mhz) aan te pakken.

Het werk werd voltooid door het begin van maart, en de exploitanten kreeg het groene licht van het NPT aan te zetten hun basisstations in de 800 MHz band.

“Op 1 maart hadden we 50,2 procent bevolkingsaandeel. Op 5 maart, we kwamen op de eerste van de 800 MHz LTE stations. Dit was het begin van een zeven weken durende programma, waar we verlicht de meer dan 500 stations we hadden voorbereid voor LTE in de 800Mhz band “, aldus Johansen.

Netcom voortgezet met het activeren van geografische clusters van basisstations elke dinsdag en donderdag in de zeven weken. Gemiddeld is de clusters gelegen tussen 20-30 tot 90 basisstations, met Netcom opstarten tot 143 basisstations in één week. Het programma afgesloten in april, tegen die tijd Netcom bevolkingsaandeel had bereikt van ongeveer 66 procent, aldus Johansen.

De stijgende getijden van big data, video en cloud computing aan het rijden bent een enorme vraag naar snellere en efficiëntere netwerken. We verdiepen in hoe dingen zoals software-defined netwerken (SDN) en nieuwe draadloze technologieën waarmee business transformatie.

“Een heel belangrijk punt hier is dat we het bouwen van meer dan 3G 4G in dit project. Dit komt omdat alle sites we 4G gebouw op ook 3G zal krijgen, en er zijn een aantal stations die krijgt 3G alleen. Dit is niet een ‘zuivere’ 4G-project, dit is een mobiele data dekking project, waar we het combineren van 3G en 4G-technologieën “, aldus Johansen.

De beslissing is al het betalen van dividenden, zoals Netcom reeds aanzienlijke stijging van het dataverkeer zijn netwerk dit jaar heeft gezien. Johansen zei tegen de website die Netcom moest opnieuw controleren en toetst een aantal verkeersmetingen voordat het voelde me comfortabel te presenteren aan NPV, omdat de cijfers onverwacht hoog waren.

Netcom zag een 42 procent stijging van de 4G-dataverkeer tussen week 9 tot en met week 21 van dit jaar. Johansen zei dat het was enigszins onverwacht en “verrassend hoog”, eraan toevoegend dat Netcom bracht een goede hoeveelheid tijd het controleren van de nummers voor hen publiekelijk vrijgeven.

Netcom heeft ook gezien een daling van de 3G-gebruik in combinatie naast de sterke stijging van de 4G-gebruik, wat betekent dat gebruikers hadden al 4G-compatibele apparaten, en zoals 4G beschikbaar komen, zijn ze de overschakeling van hun data verbruik van 3G naar 4G.

Niettemin, wanneer de 3G-afname en 4G verhoging worden gecombineerd, Netcom ziet dat de algemene gegevens te gebruiken in stijgende snel in Noorwegen.

Het maken van een gok

Verlichting van 800MHz

Grote toename in het gebruik van gegevens

“In 2013, onze klanten gebruikt in gemiddeld 500 MB per maand. Nu, in 2014, zien we een gemiddelde van 1.1GB aan data per klant per maand. Onze voorspelling laatste jaar van dat mobiele dataverbruik zou verdubbelen dit jaar was helemaal correct . En we dezelfde volgend jaar ook anticiperen “, aldus Johansen.

Nu heeft het bedrijf til 2018-98 procent dekking te raken. Deze zomer echter kondigde een veel agressiever ontwikkeling doel dan dat. Volgens Johansen, Netcom is van plan om het cijfer te bereiken in 2016 plaats, twee jaar eerder dan gepland.

De snelheid van het netwerk uitrol betekent dat de exploitant moet al haar inspanningen aan het project richten. Als gevolg daarvan, Netcom zei dat het niet meedoen in de race om ‘s werelds eerste LTE-A netwerk.

“We zijn nu niet doen van een LTE-A testen in Noorwegen. Wij zijn een onderdeel van een wereldwijde telecommunicatie bedrijf, en ik weet dat er werk gaande elders in de wereld. Maar nee, we werken niet met die hier, maar die zeer snel kunnen veranderen “, aldus Johansen.

Geweldige deal: Best Buy is de verkoop van originele Apple horloge voor slechts $ 189

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

De weg voor ons