Drie manieren CFO’s zijn verschillend denken in een ‘software as a service’ wereld

Zuora CFO: Traditionele metrics niet werken in de digitale economie. Alle bedrijven worden geconfronteerd die werkelijkheid. Je moet vooruit te plannen,. IStock; Alle bedrijven zijn nu actief in een digitale economie, waar de eisen van de klant te veranderen bijna constant en waar de senior executives moeite hebben om flexibele business strategieën die kan omgaan met deze hardnekkige in beweging te creëren.

Dus in een dergelijke markt, hoe werkt het hoofd financiën weten of het bedrijf op de goede weg? Op een evenement gehouden door abonnement softwareleverancier Zuora, execs op software as a service (SaaS) bedrijven beschreef hoe de rol van de CFO is aan het veranderen, en hoe bedrijven in alle sectoren nodig hebt om een ​​nieuwe reeks van metrieken om succes te meten te vinden.

1. Focus op statistieken die de veranderende aard van het bedrijf weerspiegelen

Tyler Sloat, CFO bij Zuora, zegt business modellen zijn nu heel anders dan 10 jaar geleden. Termen als ervaring, kleverigheid en gedrag zijn nu net zo belangrijk als de traditionele statistieken zoals de winst- en verliesrekening. “Modern business is uiterst complex,” zegt hij. “Tenzij u uw benchmarks te begrijpen, zul je rijdt blind.

Op een top-level, Sloat richt zich op drie belangrijke statistieken: de groei-efficiëntie-index, klantverloop tarief, en terugkerende winstmarge. “Als je eenmaal een handvat op uw terugkerende winst, kunt u beslissen of u uw geld te besteden aan gebieden als de groei en onderzoek en ontwikkeling,” zegt hij.

Sloat wijdt een groot deel van de tijd om kennis van de markt om zijn aanpak te scherpen. Hij spreekt met andere CFO’s, met analisten, en heeft zelfs toegewijd team leden die de modellen van andere bedrijven te controleren.

Op een breder niveau, Sloat richt zich op vijf prestatiecijfers: pijpleiding, te verwerven, implementeren, uitvoeren en uit te breiden. Zijn team stuurt informatie over deze factoren aan de werknemers elke week. “Het is een grote communicatie-mechanisme voor de rest van het bedrijf,” zegt hij.

Als CFO, wilt u bepaalde gedragingen te rijden. Je moet sticks en wortelen gebruiken om de sterke prestaties in de gebieden die je denkt dat zal helpen de groei te stimuleren aan te moedigen. Houd flexibele compensatie voorwaarden voor werknemers, als je nodig hebt om de juiste soort gedrag te ondersteunen.

2. Vind nieuwe key performance indicators om succes te meten

Peter Ulander, CFO bij workforce management specialist Quinyx, zegt SaaS-gebaseerde software vormt de kern van de identiteit van het bedrijf. Het bedrijf besloot om een ​​snelle groei reis door Scandinavië te nemen en bouwt nu een klantenbestand in het Verenigd Koninkrijk. Quinyx heeft ongeveer 400 klanten en 300.000 gebruikers.

De belangrijkste vraag voor FDs, zegt Ulander, is: hoe kun je het meten van succes in een dergelijke groei gerichte omgeving? “Hoe doe je benchmarken? ‘ hij vraagt. “Hoe weet je dat je te concentreren op de juiste dingen, vooral in een snel veranderende omgeving, zoals SaaS?

Ulander zegt dat geld is cruciaal voor snelgroeiende bedrijven. Met genoeg geld op de bank, kunnen bedrijven sneller naar nieuwe markten bewegen. Om deze reden is, houdt hij een scherp oog op de maandelijkse terugkerende opbrengsten en ook de snelheid van implementatie.

Big data’s groot probleem: hoe te laten werken in de echte wereld; 2015: Enterprise IT hoeft niet naar een Sci-Fi dystopia zijn; De CISO, de CIO, de CEO, of u: Wie is echt verantwoordelijk voor cybersecurity?

Grote salarissen, grotere uitdagingen: Hoe te nemen en te houden van de beste tech personeel, minder politiek, meer actie: Hoe CIO’s kunnen profiteren van het nemen van een interim-rol, De lessen van de cloud:? Wat hebben we tot nu toe geleerd, Wat is er gebeurd met groen IT, als om te praten, wanneer te zwijgen:? Hoe eerlijk moet u met uw collega’s; Wil je serieus door de CEO worden genomen? Hier ziet u hoe u het gesprek goed te krijgen, maken de eerste 100 dagen te tellen: Hoe een nieuwe CIO stelt de juiste prioriteiten

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle

Als een bedrijf, we willen een goed rendement te zien op een maandelijkse basis, “zegt Ulander.” We moeten onze nummers te vertrouwen. En dat betekent dat mijn rol, en de rol van de CFO in de moderne bedrijven, is van cruciaal belang.

In totaal heeft het bedrijf maakt gebruik van 23 verschillende key performance indicators (KPI’s) om succes te controleren. De informatie is niet alleen beperkt tot de directiekamer. Ulander en zijn collega’s te maken van de kennis van het publiek tot alle werknemers.

We willen een gemeenschappelijk begrip van de bedrijfsprestaties te duwen in de gehele organisatie, “zegt hij.” Benchmarking is lastig, maar het is van cruciaal belang dat iedereen rond de onderneming begrijpt de factoren voor succes.

Het belangrijkst van al, misschien, Ulander zegt dat hij zou kijken naar een vergelijkbaar model te gebruiken in een traditionele enterprise. De aard van de werkzaamheden aan het veranderen is in alle sectoren en bedrijven kunnen zich niet langer veroorloven om gewoon concentreren op eenvoudige winst- en verliesrekening maatregelen.

Door het verplaatsen van buiten die factoren, beginnen we te richten op de drivers die echt belangrijk zijn voor het bedrijf, “zegt hij.” Ik zou het zelfde in elk bedrijf te doen en zou er niet anders te handelen dat.

3. Gebruik klantgegevens om gedrag te veranderen binnen de organisatie

Alex Sloley is CFO van big data specialist Brandwatch, waarvan de werknemers te luisteren naar gesprekken over het sociale web en het creëren van inzichten voor grote merken. Net als Quinyx heeft het VK gevestigde bedrijf snel gegroeid en heeft nu vijf vestigingen over de hele wereld.

Bestaande technologie en onderhoud kunnen verdringen innovatie en aantasting IT’s vermogen inspelen op de behoeften van het bedrijfsleven te zijn.

Net als bij Ulander op Quinyx, Sloley zegt maandelijkse terugkerende inkomsten is cruciaal voor snelgroeiende bedrijven in het digitale tijdperk. Zonder een besef van wat binnenkomt, zal flexibele bedrijven niet in staat zijn om een ​​stevige greep te nemen op de winst-en-verliesrekening.

Churn rate is een andere belangrijke maatstaf voor Sloley. Een abonnement gebaseerde zaken die erin slaagt om haar klantenbestand te behouden zal kunnen blijven groeien haar inkomstenstroom.

De uiteindelijke sleutel metrisch, zegt hij, is het aantal maanden die nodig is om wraak te krijgen over de aanschaf van een nieuwe klant. Als cash flow is cruciaal voor snelgroeiende bedrijven, de tijd om betalingen te ontvangen echt toe doet. Sloley zegt terugverdientijd van 12 maanden voor een abonnement bedrijf wordt beschouwd als goed, 24 maanden is te lang.

Om ervoor te zorgen dat het bedrijf maakt optimaal gebruik van de focus op omzet, churn, en de terugverdientijd is Sloley een enorme investering in data science geduwd tijdens de afgelopen 18 maanden. In-house specialisten produceren nu een informatiepakket over prestaties ten opzichte van belangrijke statistieken.

Dit pakket bestaat uit ongeveer 20 dia’s op het gedrag van klanten en wordt gepresenteerd aan leidinggevenden naast de maandelijkse jaarverslag. Sloley zegt dat de impact is enorm. “Mensen willen alleen praten over dat gedrags-gegevens en het drijft ideeën over de hele zaak, in het bijzonder met betrekking tot hoe onze klanten gebruik van onze diensten,” zegt hij.

De belangrijkste boodschap, nogmaals, is dat alle bedrijven moeten kijken om weg te komen van eenvoudige winst- en verliesrekening maatregelen te verplaatsen. “Als je begint te denken van elke klant als een herhaling kans, kunt u beginnen om het spel te veranderen en een business model dat is veel interessanter,” zegt Sloley.

Meer essentiële tech en zakelijk leiderschap verhalen

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek