? Drie dingen om te onthouden bij het verplaatsen naar de cloud in 2016

Andrew Marks: “De waarlijk bezig CIO zal het overgrote deel van zijn of haar energie richten op hoe transformatieve IT kan worden gebruikt om een ​​zakelijk voordeel te creëren.”

Marketeers hebben doorgebracht zo lang hyping de wolk die de subtiele voordelen van het gaan on-demand, dat het klinkt als een moeiteloze antwoord op elke tech hoofdpijn een CIO heeft te maken met

En dat de potentiële voordelen zijn zodanig dat onderzoeker Forrester zegt gebruik van de cloud zal verschuiven naar de volgende versnelling tot 2016, zoals CxO besluiten een complete processen op aanvraag te duwen. Maar dat betekent niet dat er geen problemen die CIO’s moeten rekening houden bij het overwegen van een verhuizing naar de cloud.

1. Erken hoe een stijging van de flexibiliteit van nieuwe problemen en kosten kunnen maken

In tegenstelling tot de lange termijn inkoop deals, wordt de cloud vaak afgeschilderd als het verstrekken van meer financiële flexibiliteit. Terwijl outsourcing gaat om langdurige contracten, gaande on-demand wordt gezien als een manier om IT-resources te schalen omhoog of omlaag ten opzichte van veranderende eisen.

Een dergelijke flexibiliteit is ongetwijfeld een zegen voor het bedrijf, maar dit behendigheid moet in context worden gezien. Going on-demand gaat nog een beslissing aanbesteding en een contract. Hoewel het gemakkelijker is om de cloud of uit te schakelen dan in de traditionele outsourcing afspraken, elk bedrijf op zoek naar een on-demand relatie te verlaten nog steeds geconfronteerd met een aantal uitdagingen.

Vergeet niet dat nieuw gedrag snel in steen kan worden. Sommige CIO’s stellen voor eindgebruikers worden schietgrage blij als ze de toegang tot de cloud worden gegeven. De mogelijkheid om technologie kopen on-demand betekent werknemers kopen meer middelen dan zij onder de controle van een traditionele IT-afdeling.

Bedenk ook dat eventuele terugtrekking uit een wolk arrangement is complexer dan alleen het opgooien van een schakelaar. CIO’s zijn terecht bang voor hoe hun gegevens uit systemen een externe provider zullen worden verwijderd in het geval van een contract beëindiging.

Voor sommige CIO’s, de angst van het hebben van de cloud een dag te verlaten is zo groot, dat de organisatie nooit verder gaat dan de eerste scoping fase. “Het is belangrijk om te erkennen dat een aantal elementen van het gewoon niet zal verhuizen naar de cloud”, zegt Geert Ensing, IT leiderschap onderzoeker en voormalig CIO bij ABN Amro.

2. Zorg ervoor dat je je hele ecosysteem van data en processe s overwegen

Het stoppen van het personeel gebruik van bepaalde webdiensten kunnen zijn in verval buiten regelgeving omgevingen, maar ook waar het wordt geprobeerd wordt het kan vallen en kort van haar doelstellingen.

BT Zakelijk CIO Colin Lees zegt beslissingen over welke systemen moeten verplaatsen naar de cloud zal nauw verband houden met de sector van de exploitatie. BT, bijvoorbeeld, is verantwoordelijk voor een groot aantal kritieke infrastructuur van de natie. Het bedrijf maakt gebruik van haar eigen interne cloud en werkt ook nauw samen met leveranciers om veilige IT-systemen en diensten te gebruiken on-demand.

Drie manieren CFO’s zijn verschillend denken in een ‘software as a service’ wereld, Big salarissen, grotere uitdagingen: Hoe te nemen en te houden van de beste tech personeel, minder politiek, meer actie: Hoe CIO’s kunnen profiteren van het nemen van een interim-rol; De lessen van de cloud:? Wat hebben we tot nu toe geleerd, Wat is er gebeurd met groene IT; als om te praten, wanneer te zwijgen: hoe eerlijk moet u met uw collega’s; Wil je serieus door de CEO worden genomen? Hier ziet u hoe u het gesprek goed te krijgen, maken de eerste 100 dagen te tellen: Hoe een nieuwe CIO stelt de juiste prioriteiten

Wolk, Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO, Cloud, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE winkelhaken zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Er is heel weinig gevallen waar we veilig genoeg om gegevens in cloudomgevingen een andere provider te hosten zou voelen, “aldus Lees.” CIO’s moeten bewuste keuzes te maken over de vraag of het bedrijf nodig heeft om de activa bezitten, of ze een eigen element van de middelen van een externe provider nodig , of dat de organisatie bereid is in de publieke cloud te gaan.

Als het gaat om dat de besluitvorming, de meeste indicatoren suggereren dat de move on-demand is het oppakken van tempo en zal blijven versnellen. De uitgaven aan de cloud groeit met maar liefst 28 procent per jaar, volgens de Synergy Research. De groei vindt plaats op alle niveaus, met inbegrip van de openbare platform en infrastructuur services.

Een dergelijke analyse strookt met Forrester’s overtuiging dat de cloud zal vertakken naar nieuwe gebieden van de voorziening door middel van 2016. In plaats van alleen het kiezen van onderdelen van enterprise IT uit te voeren on-demand, Forrester zegt dat we gaan een nieuwe fase van de cloud, waar de kaderleden die in staat zal zijn tot het geheel van de ecosystemen in de cloud kan draaien.

CIO’s kunnen nu genieten van een on-demand antwoord op bijna elk bedrijfsproces, van facturatie tot Resource Management. Enkele toonaangevende IT-managers zijn al in dat stadium. Neem Chris Hewertson, CTO bij hotelgroep GLH, die een cloud geleid business transformatie heeft geduwd in zijn organisatie. Het bedrijf heeft geen in-house servers en 95 procent van de IT-diensten worden geleverd via de cloud.

“We hebben de afgelopen jaren een fenomenale snelheid van verandering geleverd”, zegt Hewertson, die zegt dat on-demand IT biedt een platform voor digitale transformatie.

3. De gevolgen van de overgang naar de cloud betekenen over de rol van de CIO

Dit verlangen naar openheid kan lijken op gespannen voet met de gevestigde belangen van de leveranciers. CIO’s zijn vaak bezorgd over het gebrek aan normen tussen cloud-spelers, maar het goede nieuws is dat veel on-demand diensten nu worden gebouwd ‘klaar om te praten’. Elke cloud service die u gebruikt door middel van 2016 moet uitgerust met plug-ins die het mogelijk maken de aanvraag te integreren met andere instrumenten en platforms komen.

Als er nieuwe diensten worden gemaakt en toegevoegd, vindt u de plug-ins nodig hebben om applicaties te integreren en je moet ook de ontwikkelingen op een veilige manier te beheren.

Een recent onderzoek van de Cloud Security Alliance duidt op een gebrek aan geschoolde security professionals is de top barrière voor het stoppen van het verlies van gegevens bij bedrijven te verplaatsen on-demand. Toch is het onderzoek suggereert ook het vertrouwen in de cloud stijgt. Maar liefst 64,9 procent van de IT-leiders denken dat de cloud is even veilig of veiliger dan de traditionele on-premise software.

Het argument is de grote providers, zoals Google en Amazon, zijn in staat om veel meer middelen vrij te maken informatiebeveiliging dan een individuele IT-manager.

Andrew Marks, voormalig CIO en nu het Verenigd Koninkrijk en Ierland, managing director voor energie in Accenture Technology Strategy, zegt senior executives moeten nu erkennen dat het runnen van de technologie is een relatief klein deel van de rol van de moderne IT-leider. Veel belangrijke gebieden – zoals mobiliteit, big data en cloud – kunnen worden uitbesteed, met de prestaties gemeten door zakelijke resultaten.

De traditionele IT-directeur heeft nog steeds een rol op het gebied van het runnen van deze projecten en het verzorgen van interne infrastructuur waar hij wordt vastgehouden, “zegt hij.” Maar de echt bezig CIO zal het overgrote deel van zijn of haar energie richten op hoe transformatieve het kan zijn gebruikt om een ​​zakelijk voordeel maken en hoe dit kan worden bereikt in een commercieel slimme manier.

Meer essentiële tech en zakelijk leiderschap verhalen

Cloud software maker Coupa bestanden voor $ 75.000.000 IPO

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid