De ZEN van PlateSpin

Fellow van de website blogger Dan Kusnetzsky vanmorgen richt zich op de organisatorische uitdagingen van Novell te integreren virtualisatie ISV PlateSpin in zijn cultuur. Hoewel ik het eens elke overname van elk type heeft organisatorische uitdagingen, denk ik dat Novell heeft al aangetoond dat het kan een bedrijf nemen met een radicaal andere bedrijfscultuur, SuSE, en met succes op te nemen in zijn eigen. Met de PlateSpin overname zijn er echter een aantal strategische (en) politieke beslissingen die moeten worden gemaakt om optimaal te realiseren van de voordelen van de overname van het bedrijf.

Voor degenen die niet bekend zijn met PlateSpin, produceren ze twee belangrijke softwareproducten, PowerRecon en PowerConvert. PowerRecon is een virtualisatie management suite die de vertrouwde mainframe-style concept van de terugboeking beheer in virtualisatie introduceert, een kader dat VMWare ESX Server en Xen-gebaseerde oplossingen beide ontbreken. Het biedt krachtige rapportagefuncties over het gebruik van gevirtualiseerde bronnen, het verstrekken van een “dashboard” van soorten om de groei van uw volledige gevirtualiseerde omgeving te volgen. Het andere product, PowerConvert, concurreert met VMWare’s Converter product dat Physical-to-Virtual machine migratie uitvoert, maar heeft meer krachtige functies – live migratie van remote fysieke servers naar VMware en Xen-gebaseerde virtuele machines, andere fysieke machines, en virtual-to -lichamelijke migratie, die zij term als “overal naartoe” migratie. PowerConvert kan een machine migratie uit te voeren zonder een systeem offline te halen of het moeten het, evenals geavanceerde replicatie functies en synchonization functionaliteit die een betere flexibiliteit van de werklast transfers mogelijk te rebooten.

Al deze technologie is het verwerven van Novell met Platespin positioneert hen om sterk te concurreren in de virtualisatie management tools ruimte. Maar is het genoeg om Novell een sterk virtualisatie vendor in en van zichzelf om rechtstreeks te concurreren met VMWare? Zeker, als we kijken naar Novell heeft gedaan met ZENWorks, hun vlaggenschip systeembeheer product suite voor Linux en Windows, hebben ze een multi-vendor support strategie aangenomen, het ondersteunen van het beheer van hun eigen moedertaal Linux-distributie, SuSE, evenals de marktleider , Red Hat, Microsoft Windows, en verschillende soorten van mobiele apparaten. Ik verwacht Novell om dit standpunt door te gaan met de PlateSpin-technologie voor de toekomst, sterk verbeteren van hun steun voor Novell Xen-oplossing (evenals anderen, zoals Citrix XenServer en Virtual Iron), alsmede voor blijvende steun van de marktleider in die ruimte , VMWare.

Met ZEN’s kader PowerRecon en PowerConvert, Novell heeft de basis voor niet alleen het verstrekken van een virtualisatieplatform dat VMWare Virtual Infrastructure 3 (VI3) rivalen, maar effectief ook een die zal toelaten een onderneming om al hun belangrijke virtualisatie platformen te beheren onder een dak, het voorkomen van hun virtuele infrastructuur raakt verzuilde – dat zonder een goede multi-vendor management framework, bedrijven zijn momenteel het risico van het doen, als ze beginnen dat door meer dan één type virtualisatietechnologie op x86.

Zeker, met Novell Microsoft aliiance, ik weet zeker dat we een beter beheer en “overal om overal” gereedschappen voor Hyper-V virtuele machines, misschien zelfs iets klaar voor de officiële lancering van Hyper-V’s verwachten ergens in de late zomer. Optimaal zou ik ook graag de Platespin technologie uitgebreid met container-gebaseerde virtualisatie management, rapportage en migratie, zoals onder Solaris, Virtuozzo, HPUX nPars en AIX microcontainers zien. En terwijl ze toch bezig bent, Linux VMs op de zSeries ook.

Bent u momenteel een ZEN en PlateSpin klant? Hoe ga je interpreteren PlateSpin acquisitie en beïnvloedt uw enterprise virtualisatie landschap? Praat terug en laat me weten.

NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Opslag; NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Accidental Dekking beleid Vergeleken