De pc-markt is dood? Het lijkt erop dat niemand vertelde deze hardware bedrijven

Met de groeiende tablet markt steeds meer concurrentie, zijn sommige Poolse hardware makers beginnen terug naar meer traditionele ondernemingen kijken in de strijd om hun marges te verhogen.

Vergeet de iPad. In Polen, bijna de helft van alle tablets worden verkocht door bedrijven waarvan de namen ver kan worden van bekende.

Volgens de Poolse dagblad Dziennik Gazeta Prawna, zijn sommige Poolse elektronica bedrijven van plan om terug te keren naar de productie van de aard van de kit ze deden in het verleden: pc’s en tv’s. Hardware makers met inbegrip van Actie, en Kruger & Matz (een deel van de, veel Poolse producenten, die moeten van laat begonnen te specialiseren in low-cost tabletten) hebben in ieder geval aangegeven dat ze zijn op zoek naar de pc-markt weer.

Anderen hebben nog een stap verder gegaan: eind vorig jaar, AB re-introduceerde een lijn van eigen merk-pc’s, genaamd Optimus. (Optimus gebruikt om een ​​van de grootste pc-makers in Polen tijdens de jaren 1990, maar verdween van de markt in 2011, met haar moedermaatschappij zich richt op nieuwe industrieën, waaronder gaming).

Toch zal het nieuw leven inblazen van de pc-markt in Polen niet dat elke nieuwe productie in het land: de productie van pc’s Optimus zal in Tsjechië worden uitgevoerd. Iedere andere pc-makers beslissing om AB weer in de markt te volgen zijn waarschijnlijk ook naar Tsjechisch planten te draaien, of anders kijken verder weg naar de traditionele ODM hubs van China en Taiwan.

beslissing Poolse bedrijven ‘te (her) betreden de pc-markt zal ongetwijfeld verhogen sommige wenkbrauwen: hebben we niet gehoord herhaaldelijk dat de pc-markt, in scherpe daling; de hele wereld? AB zegt dat er nog leven in het oude hond nog. Immers, volgens een onderzoeksrapport van PMR Consulting in Krakau, 89 procent van de bedrijven gekocht nieuwe pc’s in 2012.

En, terwijl de tablet markt is in onbeleefd gezondheid in termen van omzet, kit makers zijn verontrustend dat de prijzen sneller dan ze zouden willen laten vallen.

Volgens Dziennik Gazeta Prawda, de gemiddelde prijs van een tablet was ongeveer € 161 aan het eind van 2013, dit jaar, kon het zo ver € 129 dalen, dankzij de steeds toenemende concurrentie. Terwijl de marges zou kunnen worden gecompenseerd door een hogere omzet (zal tussen de 1,4 miljoen en twee miljoen meer tablets dit jaar worden verkocht ten opzichte van vorig, volgens de Vereniging van importeurs en producenten van elektrische en elektronische apparatuur), bedrijven zijn nog steeds op zoek naar nieuwe markten – met inbegrip pc’s en tv’s – om verdere marge-erosie te compenseren.

Maar heeft herontdekte enthousiasme fabrikanten voor de PC betekenen uitstel van executie voor de eerbiedwaardige markt? Onwaarschijnlijk – Polen is geen uitzondering op de regel dat pc-verkopen zijn in Dire Straits: volgens Zoran Vuckovic, een analist voor PMR Consulting, desktops omzet daalt in Polen net als in de rest van de wereld zijn geweest.

In 2012, desktops omzet in Polen daalde met high single-digit percentages, “Vuckovic vertelde de website.” Voor 2013 schatten we dat deze percentages zullen verdubbelen. “Zo, voegt hij eraan toe,” er is niet veel zakelijk inzicht in zich te concentreren op deze markt.

Ja, 89 procent van de bedrijven gekocht nieuwe pc’s in 2012. Maar het rapport wijst er ook op vrijwel alle van de verkoop werd gedaan om gebroken kit te vervangen, in plaats van als een belangrijke upgrade van PC vloten bedrijven ‘.

Vuckovic zou niet zo ver gaan als te zeggen elke verkenning van de pc-markt, zoals de Optimus inspanning, is gedoemd, echter. “Ik zou Optimus zien als een individueel geval. Dat merk brengt positieve afbeeldingen en AB is niet van plan om hen op de massamarkt,” zei hij. “De distributeur wil het rechtstreeks aan zakelijke klanten, waarbij het bureaublad is de overheersende inrichting [er vier keer zoveel bureaubladen gebruikt in Polish ondernemingen wordt vier maal die van tabletten]. De populariteit van het merk zou moeten helpen er zijn. Maar ik herhaal dat ik dit niet zou gelden voor de pc-markt als geheel.

Uitgeperst door goedkope Android-tablets en Apple’s iPad, pc-verkopen blijven dalen; PC onrust op de markt: Het ergste zou voorbij zijn; Indonesië bucks PC trend, biedt onaangeboorde markt

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, iPhone, Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, hardware, Enterprise Software;; Sweet SUSE Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Is de dood van de PC is overdreven?

Lees verder