De media-industrie 2 Apocalypse: De snelle opkomst van mobiele

De enorme uitdaging voor mediabedrijven als lezers verschuiven naar mobiele platforms, is veel erger dan is algemeen bekend.

Say Media, een online uitgever en advertentienetwerk gevestigd in San Francisco, vorig jaar gemeld dat mobiele advertenties genereren slechts een vijfde van de inkomsten van een desktop-advertentie. Het is uitgegroeid tot nog erger.

Een industrie bron met toegang tot enorme hoeveelheden reclame data vertelt me ​​mobiele advertenties zijn een ramp. Hij heeft gezien gedetailleerde verslagen van grote uitgevers en advertentienetwerken die advertenties worden weergegeven op mobiele platforms is het genereren van zo weinig als een tiende van de opbrengsten in vergelijking met desktop reclame.

Traditionele mediabedrijven die worstelden met online advertenties die een tiende van de inkomsten van de gedrukte geproduceerd, moeten nu een ongelooflijke kloof te steken: $ 1.000 dollars in gedrukte reclame wordt $ 10 op mobiel.

Digitale media bedrijven nu bevinden zich in dezelfde situatie dat de traditionele gedrukte media bedrijven geconfronteerd met tien jaar geleden: ze zijn in het pad van de volgende ontwrichtende technologie golf en ze hebben om erachter te komen hoe de overgang naar een business model dat een tiende van de aanbiedingen inkomsten uit reclame. Tonen ze tien keer zoveel advertenties?

Deze tweede apocalyps beweegt veel sneller dan de eerste apocalyps, die de verschuiving van print advertising naar digitale advertenties was.

De inkomsten kloof is te zien in Mary Meeker recente Internet dek. Het toont de enorme kloof in de mobiele advertentie-inkomsten (en het is niet omdat de druk is “way over-geïndexeerd.”)

Zelfs Google is het hebben van de problemen. De vele nieuwsberichten eerder dit jaar over Google te trekken uit de Google + social network miste het echte verhaal: Google worstelt om geld te verdienen met mobiele en het is alle hens aan de pomp als het brengt meer dan duizend ingenieurs van andere projecten.

Google’s probleem met de mobiele werd gemaskeerd door het beleid van Google dat een percentage van mobiele advertenties in de totale reclame gekocht door bedrijven dwingt, ook als mobiele telefoon is niet relevant zijn voor wat ze verkopen.

Paradoxaal genoeg, mediabedrijven die nog steeds aanzienlijke inkomsten uit hun reclame in gedrukte vorm het bedrijfsleven hebben een tijdelijk voordeel ten opzichte van digitale media bedrijven, omdat de daling van de opbrengsten druk is veel trager dan het verlies van de desktop-advertentie-inkomsten.

The New York Times ‘krant bedrijf zal worden gezien als een belangrijke beschermende troef, het kopen van tijd, terwijl de media-industrie probeert erachter te komen hoe hun lezers geld te verdienen’ verschuiving naar mobiel. Het kan zeker niet worden gedaan met advertenties.

Ik was uitgenodigd om deel te nemen in een recente hackathon om het weekend door te brengen het creëren van nieuwe vormen van media apps, als een manier om te proberen om de journalistiek te redden door middel van innovatie.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen, Data Centers; Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Apps zal niet journalistiek redden. Het is innovatie in het business model die nodig is. Een nieuwe manier van presenteren van het werk van de journalisten is nutteloos zonder de middelen van het genereren van financiële middelen voor dat werk. Als advertenties niet journalistiek op mobiele kan financieren, dan is er een andere manier?

Journalistiek is het verliezen van haar inkomsten desktop advertenties in de verschuiving naar mobiel – het was belabberd inkomsten – en nu zijn ze nog erger.

De beste bedoelingen van miljardairs zoals Amazon’s Jeff Bezos, met zijn $ 250.000.000 aankoop van de Washington Post, eBay Pierre Omidyar en zijn $ 250.000.000 investeringen in zijn First Look Media opstarten, kan niet de journalistiek redden. Geen van deze miljardairs, maakt niet uit hoe slim hun technologen, kunnen de media-industrie alleen op te slaan.

Een oplossing moet worden gevonden op een industrie-brede schaal in om de media afbrokkelende business model halt toe te roepen en om te beginnen om de trend te keren en weer op te bouwen zijn fortuin.

gemaskerde probleem van Google

Individuele media ventures, maakt niet uit hoe goed gefinancierd, of hoeveel inhoud van hoge kwaliteit die zij produceren, zal niet slagen als zelfvoorzienende bedrijven tenzij er een nieuwe media business model beschikbaar voor iedereen. We hebben het niet. En het is de grootste mislukking van ons digitale tijdperk omdat media informeert en onderwijst alle burgers en overheden, en beïnvloedt de vele complexe beslissingen die moeten worden gemaakt.

Garbage in – garbage out. We zullen steeds meer slechte beslissingen over belangrijke vraagstukken zoals milieu, economie, energie, enterprise, ouder gezondheidszorg, onderwijs – en dat is nog maar de problemen die beginnen met “e” – er zijn tal van anderen.

Dit is de reden waarom de media-industrie afbrokkelende fortuinen niet kan worden genegeerd. Ze zijn strak gebonden aan de toekomstige welvaart en de kwaliteit van het leven van iedereen. We moeten innovatieve media business modellen en we moeten ze nu.

Ik heb een aantal voorstellen die ik binnenkort zal delen.

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

De goedmaker van drukwerk

media hackathons

Miljardairs kunnen niet journalistiek redden

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

eGovernment