De creatieve CIO: de volgende evolutie van de tech-chief

CIO’s evolueren meer en creatiever worden in hun rol, Shutterstock; De technologie leider binnen het bedrijf is op een omslagpunt. Voortdurend balanceren van de dag-tot-dag details van IT-beheer met de grotere doelen van business transformatie is enorm veroorzaakt druk voor technologie leiders.

Moeten CIO’s zich richten op het houden van de lichten of moeten ze in plaats daarvan concentreren op het verlichten van nieuwe kansen voor het bedrijfsleven door middel van het gebruik van digitale technologie? Royal Mail CIO Catherine Doran erkent zowel het raadsel en de ongemakkelijke evenwicht.

“Technologie doordringt nu alle aspecten van het bedrijfsleven en er zijn maar weinig initiatieven die vlucht kan nemen zonder, dus je bent constant de afweging van de tactische met de strategische en op korte termijn met een lange termijn doelen”, zegt Doran, een van de UK’s meest gerespecteerde tech leiders.

Chief data officer en chief digital officer rollen zijn op de stijging met aanzienlijke gevolgen voor de IT-leiders en hun positie ten opzichte van de tafel.

commentaren Doran’s maken deel uit van een rapport van marktonderzoeker Vanson Bourne, dat in opdracht van de technologie reus BT werd voltooid. Het volledige verslag is gebaseerd op de adviezen van 955 IT-beslissers wereldwijd, en de website is de toegang tot de kwalitatieve en kwantitatieve resultaten opgeleverd.

de verandering in de verwachtingen van het beheer is taai

Meer dan acht op de tien (85 procent) IT-beslissers het erover eens dat de traditionele CIO rol is aan het veranderen. Het onderzoek bevestigt dat de traditionele, operationeel gerichte IT-directeur is op het leven ondersteuning: CIO’s die willen om te gedijen in het moderne bedrijfsleven moet kantelen in de richting van transformatie.

Toch is het onderzoek suggereert deze beweging in de richting van constante verandering en creativiteit is verre van eenvoudig. IT-leiders worstelen onder het gewicht van de verwachtingen van de technologie-savvy gebruikers, zowel binnen als buiten de organisatie, die verwachten dat hoogwaardige dienstverlening en betrokkenheid.

Respondenten noemen uitdagingen zoals de veranderende eisen van de klanten, de behoefte aan innovatie en de steeds toenemende hoeveelheid data. “De consumptiedenken van IT en mobiele technologie is de snelheid waarmee CIO’s nu naar verwachting te reageren veranderd”, bevestigt Doran in het rapport.

IT-leiders die zijn traag om te reageren onder ogen verder onder druk. Eindgebruikers zijn nu veel meer bereid zijn om technologische beslissingen te nemen in hun eigen handen. De cloud maakt het gemakkelijk voor line-of-business werknemers om IT te omzeilen en kopen services on-demand.

Meer dan driekwart (76 procent) van de CIO’s zeggen afdelingen binnen hun eigen bedrijf zijn nu inkoop en inbedrijfstelling producten zonder input van het IT-team. In totaal heeft het onderzoek blijkt dat maar liefst een kwart (25 procent) van de technologie-uitgaven vindt nu plaats buiten de IT-afdeling.

Het oppakken van de speling wordt nog moeilijker

Vijf manieren om uw IT-project krijgen afgetekend; Omring jezelf met mensen die slimmer zijn dan je bent ‘: CIO’s delen hun tips over het maken van het naar de top; Cybersecurity uitgaven: Hoe om te weten wanneer het genoeg is geweest, vijf winnende strategieën van succesvolle CIO’s

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle

Op dit punt moet worden CIO’s hun handen wrijven met vrolijkheid. Het bedrijf wil een IT-leider die is minder bezig met de dag-tot-dag IT-activiteiten en meer gericht op creativiteit. Consumerisation en de opkomst van shadow IT moet een middel voor de business om meer verantwoordelijkheid voor IT-implementatie en een kans voor CIO’s om meer tijd te besteden aan innovatie te nemen bieden.

De manier waarop bedrijven te kopen, te bouwen en te gebruiken technologie verandert snel, waardoor de teams die het te bouwen en uit te voeren het zal moeten ook veranderen betekent.

Echter, terwijl het bedrijf zou roep om innovatie, is er weinig bewijs om te suggereren dat een passerende verantwoording voor IT-beheer van CIO’s aan line-of-business werknemers plaatsvindt. Het rapport benadrukt hoe zogenaamd oude school betreft – zoals downtime, beschikbaarheid van het netwerk en data herstelbaarheid – zijn nog steeds de problemen waarop de prestaties van IT-leiders zijn het meest waarschijnlijk worden beoordeeld.

De bok houdt nog steeds aan de CIO als e-mailsystemen stoppen met werken en klanten kunnen niet bellen door. Final verantwoording voor informatiebeveiliging berust ook bij de CIO, ondanks de stijging in de schaduw IT. Het rapport benadrukt hoe de 93 procent van de bedrijven zeggen dat hun CIO betrokken is met de zorg voor gegevens worden opgeslagen, toegankelijk, en op passende wijze bewerkt.

De digitale kans, kortom, zaken maar CIO’s zal nog steeds worden verwacht dat zij direct een groot deel van hun aandacht naar activiteiten. Bijna driekwart (74 procent) van de IT-beslissers het erover eens dat de CIO besteedt momenteel meer tijd onderhouden van bestaande IT-systemen dan het zoeken naar nieuwe oplossingen voor zakelijke uitdagingen.

Zoals vermeld in het begin, de noodzaak CIO om de dag tot dag minutiae IT bedrijfsvoering met de grotere doelen van bedrijfstransformatie is een moeilijke vraag. Wat meer is, zou aanwijzingen lijken te suggereren dat de samenloop van nieuwe, consument geleid eisen en oud-operatie gerichte eisen is het maken van een zware baan moeilijker.

Het nemen van bedrijfs- en IT door de nekvel is de enige optie

Er is echter licht aan het einde van de tunnel. Technologie doordringt nu alle aspecten van het bedrijfsleven. En terwijl eindgebruikers hun eigen IT kan de bron, de bredere organisatie nog steeds een speciaal iemand om deze keuzes overzien, om de integratie te garanderen, en om nieuwe creatieve oplossingen voor zakelijke uitdagingen te vinden nodig.

Voor degenen IT-leiders die de kans te grijpen, hebben moderne CIO’s lijken meer draagkracht te hebben en zijn nu meer invloed. Wat nog belangrijker is, en ondanks het feit dat veel IT-managers nog steeds beoordeeld op technische factoren, hun prestaties wordt in toenemende mate bepaald door de bedrijfsresultaten.

Vergeleken met twee jaar geleden, 81 procent van de IT-beslissers geloven CIO’s nu zelf meer belangrijke zakelijke prestatie-indicatoren, zoals de begroting ten opzichte van de omzetgroei, de tevredenheid van werknemers, en de verlaging van de operationele kosten.

Sasol groep CIO Alec Joannou zegt in het rapport dat CIO’s nu kunnen migreren van louter oog takers te makers bestellen door te laten zien hoe nieuwe technologieën en innovaties van de onderneming en haar aandeelhouderswaarde kan rijden. Zijn collega’s zou lijken het erover eens, met 62 procent van de IT-beslissers zegt de CIO heeft nu meer mogelijkheden voor het toevoegen van waarde aan de business.

Als Craig Charlton, CIO bij De Beers, zegt in het rapport, de uitdaging voor IT-leiders is om de ‘sweet spot’ te vinden. Hij zegt dat een constante uitdaging voor elke CIO onderhandelt de culturele ontwrichting aangericht door de mogelijkheid om alles te kopen als een service en de opkomst van shadow IT. “Als u niet de mogelijkheden die digitale krachten aanwezig zijn storend, benutten ze te grijpen, en te communiceren hun impact op de business-modellen aan de raad, dan iemand anders”, aldus Charlton.

Het bericht is dus eenvoudig. De rol van de CIO is aan het veranderen en blijft evolueren ten opzichte van andere senior executives, zoals het CMO en CDO. Een omslagpunt is bereikt en succesvolle CIO’s moeten ernaar streven om aan te tonen om hun zakelijke collega’s hoe creatief IT kan helpen bij het oplossen van hardnekkige zakelijke uitdagingen.

Maar waarbij de focus op de heldere glans van de innovatie, CIO’s nog steeds over een bredere verantwoordelijkheid voor de operationele zaken en ze niet kunnen veroorloven – zelfs in een digitale tijdperk – om hun ogen op de saaiere licht van de dag-tot-dag operationele IT zorgen.

Lees meer advies in van CIO’s

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek