De ‘belasten’ benarde toestand van het succes

blog In de afgelopen licht van Australië’s Henry Tax beoordeling graven van een gat in de zakken van de mijnwerkers, is het interessant om te kijken naar Nieuw-Zeelandse belasting verhaal omliggende Kiwi web-ondernemer Sam Morgan.

De arme kleine popje had geblaat over het niet betalen veel belasting na zijn 2006 verkoop van de meest populaire website van Nieuw-Zeeland, Trade Me, tot Fairfax voor $ 700.000.000.

“Ik had het geluk om mijn bedrijf te verkopen in een land met geen vermogenswinstbelasting, dus ik betaalde geen belasting op de verkoop van mijn bedrijf,” riep hij.

Nu heb ik geen inkomen effectief kreeg, omdat ik niet een goede baan hebben, zodat de belasting die ik betaal is minimaal.

deel van de $ 700 miljoen Morgan’s was ongeveer $ 230.000.000.

“Ik betaal in principe geen belasting. En dat is niet goed, maar wat moet ik dan doen?” voegde hij eraan toe in het interview.

Dergelijke opmerkingen de papieren, leidt tot een aantal voorspelbare en rechtmatige minachting.

Morgan zal betalen roerende voorheffing op de rente die hij van de miljoenen die hij heeft verstopt in de bank krijgt. Hij kan ook vrijwillig te betalen aan de belastingdienst als hij dat wil, leidt onze minister van Financiën Bill Engels naar eventuele bijdrage aan de financiering van enorme begrotingstekort van de overheid te verwelkomen.

Echter, het probleem is, moet de overheid hebben een groot deel van zijn geluk greep? Als de staat waren om een ​​enorme brok van zijn contant geld, zal het af te schrikken andere ondernemers? En als Morgan is zo schuldig aan zijn geluk, kan hij niet een betere baan dan de overheid in het helpen van anderen?

Immers, de mensen niet de ontwikkeling van bedrijven om de fiscus te betalen. Nee, Bill Gates en al die andere technologie-ondernemers bracht al die tijd met die garage start-ups om zichzelf te verrijken. En zoals ik onlangs op gewezen dat ze ons ook verrijken sociaal, cultureel en economisch.

Waarom geen Sam Morgan School of Technology en Enterprise om de kinderen op te voeden, waarom er geen Sam Morgan Innovation Fund om technologie start-ups te helpen op zoek naar contant geld, waarom niet Sam Morgan Export Fonds voor de grotere ondernemingen op zoek naar buitenlandse markten?

Ik ben er zeker van Morgan kan veel meer impact dan sommige overheid ministerie te maken.

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen; telco’s; Refrein winst stabiel op NZ $ 91m op koper pricing beslissing; Innovatie;? Domino’s partners met Flirtey voor pizza drone levering

Nu, kunt u de onlangs aangekondigde geplande Pacific Fibre verband tussen Nieuw-Zeeland, Australië en de Verenigde Staten op te roepen. Morgan is betrokken bij dat en was één van die bellen voor beleggers.

Dit is iets waar hij echt een verschil kunnen maken. Zelfs als de kabel maakte geen winst, maar ik weet zeker dat het zal de financiering van de link of een stuk ervan zou een boete filantropische aanwezig om het land, die hem opgevoed en maakte zijn rijkdom (die hij blijkbaar vindt zo gênant) alles mogelijk zijn!

Morgan zei dat hij van plan is om al zijn geld weg te geven voordat hij sterft. Laat hem een ​​opmerkelijke blijvende erfenis van zijn eigen keuze, in plaats van een louter blip achterlaten in de overheidsrekeningen. Ik weet dat is wat ik zou willen, als ik zijn rijkdom had, en dat zou waarschijnlijk inspireren mij om meer welvaart te genereren.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

Refrein winst stabiel op NZ $ 91m op koper prijsbeslissing

? Domino’s partners met Flirtey voor pizza drone levering