Dat Heartbeat You Hear Is Xerox

Het kopieerapparaat koning lijkt stevig op de weg naar herstel. Nu is het nodig heeft om indruk beleggers houden met een solide groei, en dat is geen kleine uitdaging.

Net als Lazarus, is Xerox terug te komen uit de dood. Gedurende twee jaar tijdens een bear market, de printer-en-copier gigantische bloedde geld in een alarmerend tempo. De aandelen die worden verhandeld in de $ 50 range tijdens de late jaren ’90, gedaald tot een dieptepunt van ongeveer $ 4 vorig jaar. Toen kwam een ​​boekhoudkundig schandaal dat zijn naam in onflatteuze krantenkoppen gehouden voor maanden. Vandaag, execs en investeerders gelijk zijn weer glimlachen. De voorraad is nu in de $ 11 tot $ 12 range, een stijging van bijna 40% sinds het begin van het jaar, zoals Xerox (XRX) verschijnt haar problemen achter de rug te hebben gezet.

Agressieve kostenbesparende onder CEO Anne Mulcahy hielp het genereren van een respectabele $ 1,9 miljard operationele cash flow en $ 91.000.000 in de netto-inkomsten op $ 15800000000 omzet vorig jaar. Zorgen over het vermogen van Xerox ‘af te betalen $ 21300000000 in schulden – $ 9200000000 van hen op lange termijn – zijn ook te rusten gelegd. Aan het einde van juni, het wordt opgewekt $ 3600000000 met een aanbod van aandelen en obligaties, en door middel van bancaire financiering, genoeg om zichzelf te verdienen van een credit upgrade – van BB- naar BB – van ratingbureau Fitch.

Tot slot, op 8 juli, de Securities & Exchange Commission schorsing bevelen uitgevaardigd tegen twee voormalige Xerox rekenplichtigen, blijkbaar het sluiten van de boeken op een schandaal dat vorig jaar dwong het bedrijf tot vijf jaar van de omzet herformuleren en een boete betalen van $ 10 miljoen.

BEWEZEN FAT-cutter. De volgende mijlpaal beleggers willen onderzoeken komt op 28 juli, toen Xerox maakt zijn tweede kwartaal de winst aankondiging. Analisten verwachten dat $ 89.000.000, of 12 dollarcent per aandeel, op een omzet van $ 3900000000. Terwijl dat is een cent minder dan de gecorrigeerde winst in het eerste kwartaal, toen hij belde 3760000000 $ in de verkoop, Xerox heeft bewezen dat het vet kan snijden. De grote uitdaging is nu of deze inkomsten te verhogen.

Analist Shannon Kruis van equity research boutique Cross Research denkt dat de totale omzet zal licht gedaald in 2003, van $ 15700000000 vorig jaar. Om te voldoen aan analisten de verwachtingen van 2004, zou Xerox hebben om de verkoop met ongeveer 7% volgend jaar uit te breiden – of kosten verder te verlagen. Het probleem met de tweede optie: Niet veel wordt overgelaten aan te snijden.

Inderdaad, heeft Xerox beneden voor zo lang dat de best-case scenario voor de rebound al kan worden geprijsd in de aandelenmarkt, zegt Ulysses Yannas, een analist bij Buckman, Buckman & Reid, die een neutrale rating op de aandelen. Voor de voorraad te stijgen, de groei “moet worden bewezen,” zegt hij. Tot die tijd zou hij liever op te halen Xerox op ongeveer $ 8 tijdens de dips die waarschijnlijk zal komen omdat beleggers debat of Xerox ‘2004 groei dichter bij 4% of 7% zal bedragen.

NO de premies. groei van Xerox kunnen benaderen 7% – en dat zou een goed teken voor beleggers op zoek naar een investering op lange termijn. Het is redelijk om te veronderstellen dat de recente product prijsverlagingen en extra aandacht voor diensten moet helpen Xerox sneller groeien dan andere printer-and-copier makers. En haar sterke aanwezigheid in het buitenland – die een groot deel van de 40% van zijn overzeese omzet vertegenwoordigt – zullen profiteren van de zwakke dollar, zegt Yannas. Plus, zijn Xerox sales nauw verbonden met de Amerikaanse economie, die herstellende is.

In het komende jaar, kon prijsverlagingen grijpen een extra 2% tot 3% van de aandelen van de printer markt, waar het nu bezit 18%, schat Peter Grant, een analist bij de markt adviesbureau Gartner. In het verleden, Xerox verkocht zijn printers en kopieerapparaten op een premie van 10% tot 15% ten opzichte van de producten van concurrenten. Maar een paar maanden geleden, introduceerde 21 nieuwe modellen en prijzen verlagen om de meest concurrerende niveaus in zijn geschiedenis, volgens het bedrijf.

Als gevolg hiervan, Xerox waren verkopen nu op of onder de kosten van concurrenten als Sharp, zegt Andy Slawetsky, een vice-president met imaging consultancy Industry Analysts. Onafhankelijke tests al laten zien dat Xerox-apparatuur maakt kopieën sneller dan vrijwel alle concurrenten en klanten overwegen de salesforce tot de best opgeleide, voegt Slawetsky. Ook is Xerox software beschouwd als een industrie benchmark.

Lucratieve SWITCH. Wat meer is, Xerox is van plan om te profiteren van de overgang van klanten van zwart-wit kopiëren en afdrukken te kleuren. Totale inkomsten uit monochrome printers neemt af, maar de Amerikaanse markt voor kleurenprinters zal groeien van $ 1200000000 dit jaar tot $ 1800000000 in drie jaar, schat Grant. Als bedrijven over te schakelen naar kleur, kon de omzet sterk groeien, aangezien Xerox ontvangt ongeveer 9 cent per pagina op kopiëren in kleur, versus ongeveer 1,5 cent voor zwart-wit prints, zegt Slawetsky. Xerox heeft ook de focus een $ 3 miljard plus een deel van haar activiteiten steeg over de diensten, al.

Niet dat het niet geconfronteerd met uitdagingen: Met Xerox dropping zijn prijzen, zal de wedstrijd waarschijnlijk volgen. In feite, Grant voorspelt dat de gemiddelde verkoopprijzen voor kleurenprinters dit jaar zal dalen met meer dan 20%. Dat is minder dan vorig jaar 25% dalen, maar Xerox zal waarschijnlijk worden verplicht om te reageren met nog een andere snit. En zijn marges kan dalen van de huidige 42% tot 40%, zeggen analisten.

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, iPhone, Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, hardware, Enterprise Software;; Sweet SUSE Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Ook, zowel in producten en diensten, Xerox zal zware concurrentie raken. Hewlett-Packard (HPQ) zal naar verwachting binnen de komende 12 maanden uit te komen met een nieuwe kleur printer-copier. HP wilde geen commentaar geven op de nieuwe product introducties, maar het werkt om de prijs te gemakkelijker te begrijpen in de hoop aantrekkelijk voor kleine en middelgrote bedrijven, zegt Chris Morgan, vice-president voor imaging en printing sales en marketing bij HP. Zowel het en IBM (IBM) duwen package deals voor kleinere bedrijven, aanbiedingen die verder gaan dan de informatie-technologie-netwerk diensten verbonden met printers en kopieerapparaten.

UIT HET HONDEHOK. Xerox benadrukt het is niet bezorgd. “We verwachten dat [rivalen] niet veel ruimte in om de prijzen te verlagen,” zegt een woordvoerder. “Op hetzelfde moment, we zijn ervan overtuigd dat Xerox beschikt over de juiste business model om winstgevende omzet uit deze producten te rijden, terwijl de resterende concurrerend in deze agressieve industrie.” Het bedrijf is in een rustige periode en was niet in staat om commentaar te geven voor dit verhaal verder dan deze verklaring.

Op dit punt, is de stilte op zoek naar mooie golden. Wanneer u naar het hondenhok geweest als Xerox heeft in de afgelopen jaren, net uit telt veel. Het is “op het juiste spoor”, aldus Cross. “Maar ze hebben een manieren om te gaan. Ze moeten nu laten zien dat ze kunnen uitvoeren.” Als investeerders zien dat het kan, kan Xerox goed liquideren in het penthouse.

BusinessWeek Online Dit artikel oorspronkelijk gepubliceerd op 16 juli 2003

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro