Britse mobiele bedrijf om flat-fee toegang tot het web te bieden

In een plan genaamd X-serie, heeft 3 ondertekend de wil van eBay, Windows Live en Yahoo als partners en zal beginnen met de verkoop van hun diensten, met inbegrip van instant messaging en browsing, op een flat-fee basis, ongeacht het aantal clicks ze maken , berichten die ze verzenden en ontvangen, of video’s die ze bekijken en te downloaden.

Traditioneel zijn mobiele operators uit de buurt van een dergelijk model teruggeschrokken, uit angst dat ze zullen worden teruggebracht tot louter leidingen voor de inhoud en dienstverleners.

“Het is een natuurlijke progressie in onze breedband strategie … Het is wat ons netwerk is ontworpen om te doen. Het is de logische volgende stap voor ons bedrijf”, zegt Frank Sixt, Group Finance Director bij 3 eigenaar Hutchison Whampoa.

We nemen onze kansen en gaan naakt in de wereld buiten “, Sixt toegevoegd. Het is een U-bocht voor het bedrijf, dat eerder aangeboden gebruikers surfen via een ‘ommuurde tuin’ (waar het browsen is beperkt tot specifieke inhoud), die het eindelijk gedumpt eerder dit jaar.

Net als alle Britse mobiele operators, heeft 3 uitgerold HSDPA (high-speed downlink toegang), ook wel bekend als 3.5G – een technologie die gebruikers snelheden tot 1.8Mbps biedt. Het is nu hopen te profiteren van dergelijke snelheden tot hogere bandbreedte toepassingen.

Onder de partners 3 heeft zich aangemeld is Skype, die gratis bellen naar pc’s en mobiele telefoons zal aanbieden in landen waar 3 werkt. Skype’s mede-oprichter Niklas Zennström, zei dat het zal de uitrol van premium diensten, zoals Skype en Skype Out, evenals andere functionaliteit zoals Skype Chat, volgend jaar.

Zennström gezegd dat mensen zorgen dat mobiele operators hun eigen markt zal verstoren door het aannemen van Voice over Internet Protocol, of VoIP hebben geuit. “Ik ben er vrij zeker van … zij zullen meer klanten te krijgen,” zei hij.

John Delaney, principal analist bij Ovum, zei dat de goedkeuring van het internet business model kan gevaarlijk blijken te zijn voor 3, maar kon uiteindelijk afbetalen.

Het omarmen van het internet model is riskant. In het ergste geval, 3 zou eindigen met haar rol gewoon teruggebracht tot het verschaffen van toegang tot internet. Maar als kleinste operator van de Britse’s, en degene met de minste legacy belang in de traditionele business van mobiele telecom, 3’s beste hoop van-out aan weerszijden van de concurrentie is altijd geweest om verstoring te omarmen. Dat lijkt de weg het heeft ervoor gekozen om hier te nemen “, schreef hij in een onderzoek noot.” Een grote vraag, die vandaag niet werd beantwoord zijn: hoeveel zal dit allemaal kosten?

De X-serie zal lanceren op twee apparaten in eerste instantie, de Nokia N73 en de Sony Ericsson W950i, en zal vanaf 1 december in de Britse en volgend jaar verkrijgbaar zijn in 3 andere gebieden.

Jo Best of Silicon.com gemeld uit Londen.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’