? Apple en Google te bereiden patches voor FREAK SSL fout

Apple en Google bereiden patches voor een pas onthulde bug in de web-encryptie protocollen die worden gebruikt door mobiele browsers van de twee bedrijven.

De FREAK bug bekendgemaakt gisteren is de laatste in een reeks van kwetsbaarheden invloed zijn op de Secure Sockets Layer (SSL) en Transport Layer Security (TLS) protocollen die worden gebruikt om het verkeer te versleutelen tussen een HTTPS-website en een browser.

Een man-in-the-middle-aanvaller kan verbindingen tussen de getroffen browsers en websites te dwingen om te downgraden van ‘sterke’ RSA encryptie om een ​​zwakkere versie bekend als ‘export klasse’ RSA. Dat zwakkere versie is een bijproduct van wetten uit de jaren 1990 dat het illegaal is om te exporteren vanuit de Verenigde Staten producten met een sterke cryptografie gemaakt.

Waarom hebben veel boards vertrekken IT-beveiliging in de eerste plaats om de veiligheid technici, en waarom kan niet techies overtuigen hun boards om schaarse geld te besteden aan de bescherming van informatie van belanghebbenden? Wij bieden aanwijzingen over hoe de IT security governance gap te sluiten.

Duizenden sites zijn kwetsbaar, waaronder die van de Amerikaanse National Security Agency – hetzelfde bureau dat geduwd voor zwakkere export graad van versleuteling, aldus Ed Felten, directeur van Princeton’s Center for Information Technology Policy.

“Er is een belangrijke les hier over de gevolgen van beslissingen crypto beleid: de NSA acties in de jaren ’90 te verzwakken exporteerbaar cryptografie eigen gezicht op het bureau, het ondermijnen van de veiligheid van haar eigen site twintig jaar later, ‘Felten schreef op zijn blog van gisteren.

De bug treft SSL / TLS-servers en clients, in het bijzonder OpenSSL browsers, zoals de Android browser die met alle Android-apparaten die vóór versie 4.4 KitKat, volgens de onderzoekers bij INRIA in Parijs, die de fout ontdekt. KitKat, die wordt meegeleverd met Chrome als standaard, momenteel goed voor ongeveer 40 procent van alle Android-apparaten, maar dat betekent nog steeds het grootste deel van de Android-apparaten worden beïnvloed.

Apple’s Safari-browser op desktop-systemen en mobiele apparaten wordt ook beïnvloed. Echter, is Chrome niet aangetast en evenmin zijn Internet Explorer en Firefox.

FREAK: Een andere dag, een andere ernstige SSL gat in de beveiliging; Google onthult belangrijke tekortkoming in verouderd, maar veel gebruikte SSL-protocol; Decade-oude ‘FREAK’ veiligheidslek links miljoenen blootgesteld

Volgens Reuters, is Apple het ontwikkelen van patches voor de bug en ze volgende week zal ontslaan. Gevraagd naar de timing van de patch te bevestigen, Apple gericht de website een Washington Post artikel.

Een patch voor Android-gebruikers is waarschijnlijk een langere tijd aan te komen. Google vertelde Reuters dat het een moeilijke situatie aan zijn Android partners voorzien, zoals fabrikanten van handsets en vervoerders, maar het is niet duidelijk of en wanneer deze partners de patch aan eindgebruikers zal duwen.

Google had niet gereageerd op het verzoek om commentaar op het moment van publicatie.

Update: Tests voor de nieuwste versie van Chrome op FREAKattack.com’s client checker voor de bug aangeven dat Chrome voor Android (versie 40.0.2214.109) en Chrome voor Mac OS X (40.0.2214.115) zijn kwetsbaar, ook al zijn ze niet export bieden -grade RSA.

Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond, veiligheid, Chrome etikettering HTTP-verbindingen beginnen als niet-veilige, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start

De Hyperledger Project groeit als gangbusters